Enhörningskäpphästens äventyr – Sportlov

Kom med på ett äventyr på en vinterestrad med en självtillverkad käpphäst – det är bara fantasin som sätter gränsen!

I tusentals år har käpphäst varit en leksaksklassiker som matar barnens fantasi. I tillverkningen av din egen käpphäst kan du använda praktiskt taget vad som helst: skapa en sockhäst av en socka, en tovad häst av ull eller en traditionell häst av tyg. Käpphästar utgör en riktigt mångsidig hobby. Du kan välja vilka saker du gillar bäst och formulera din egen favorithobby eller en aktivitet hela familjen kan ta del av.

De viktigaste aspekterna i käpphästhobbyn är att göra saker tillsammans samt tillverka och rida käpphästar. Som gren imiterar käpphästhobbyn hästridning och med en käpphäst kan du enkelt ta del av ridsportsgrenarnas mångfald. Käpphästhobbyn baseras på deltagarnas eget initiativ, vilja och färdigheter, något som gör hobbyn riktigt fri i sina former. Det finns inga rätta eller fel sätt att delta och risken att på något sätt misslyckas är obefintlig. Tips för att bygga en snöbana för käpphästar finns i videon (endast på Finska).

Släpp dig loss och tillverka din egen personlig käpphäst. Njut av sportlovet och bygg en egen snöestrad för din nya kamrat. Alla sätt är rätta när man sysslar med käpphästar.

Stäng