Föreställningen Seireenilaulu ja muita loitsuja samt konstnärsmöte

Alexandersgatan 14-18, 00170 Helsingfors

”Det går inte att förvandla mig till en orm, jag är redan en.” Föreställningen Seireeni…

”Det går inte att förvandla mig till en orm, jag är redan en.”

Föreställningen Seireenilaulu ja muita loitsuja är ett gemensamt verk av Camilla Rantanen och Pipsa Enqvist, till vilket man har arrangerat texter från Camilla Rantanens lärdomsprov vid Konstuniversitetets Teaterhögskola år 2020, verket WATER SHOW, LESBO SHOW – eli Nikin ja Strixin XXX-palvelut. Verket innehåller dans, sång och akrobatik.

Efter föreställningen får publiken träffa konstnärerna och Iisa Aaltonen håller en intervju med dem. Även publiken har möjlighet att delta i diskussionen. Diskussionen ordnas på finska.

Åldersgräns: K-18

Innehållsvarning: Grovt språk, Rörelser med sexuell prägle, Nakenhet

Arbetsgruppen: Camilla Rantanen och Pipsa Enqvist

Pipsa Enqvist arbetar som dramaturg, regissör, manusförfattare och föreställningsskapare inom scenkonst. Essälikhet, motiverad respekt och tydliga strukturer är kännetecknande för hennes konstnärliga processer. Enqvist har varit med och skrivit den internationellt prisbelönta filmen ”The Director”, och nu arbetar hon med seriemanus för Yle.

Camilla Rantanen är dramaturg, manusförfattare, scenkonstnär och proffs inom sexbranschen. Efter examen från Konstuniversitetet har hon huvudsakligen arbetat på scen och med audioverk. Rantanens verk har setts och hörts bland annat på Yle, Prix Europa, Nationalteatern och Kiasma. De värderingar som genomsyrar hennes arbete är samtycke, lekfullhet och en etisk relation till såväl arbetsgruppen som publiken.

Enqvist och Rantanen utgör tillsammans det scenkonstnärliga gänget Burning Bridges, vars arbete fokuserar på lojalitet, hänsynslös transparens, passion och rättvisa.

 

Foto: Mikael Karkkonen

Stäng