Foto Maailma kylässä -festivaali (c) Viivi Huuska / Antti Kokkola / Kuba Gasiewski

Festivalen Världen i byn 2021

Festivalen Världen i byn genomförs i år som en virtuell festival i maj.

Festivalen Världen i byn genomförs i år som en virtuell festival i maj.

Under webbevenemanget kan man se ett stort antal konserter både från världen och Finland, aktuella dokumentärer, tiotals debattinlägg, program för barnen och mässevenemang. Temat för festivalen är framtiden.

Kayhan Kalhor, Grammyvinnare och en av världens mest kända mästare inom persisk musik, producerar en sällsynt virtuell sitarkonsert för festivalen.

Den likaså Grammybelönade indiska musikern, kompositören och miljöaktivisten Ricky Kej och ett gäng ansedda musiker uppträder också på festivalen med ett unikt virtuellt spektakel.

Madalitso Band spelar traditionell malawisk musik och deras spelning filmas på Malawis gator, där duons rytmer och glada stämning kommer till sin fulla rätt.

Kenyanen Maina Kiai, som verkat som FN:s särskilda rapportör åren 2011–2017, talar på festivalen om vilken framtid de mänskliga rättigheterna har i en postpandemisk värld.

Den bland finländarna välkända skådespelarveteranen, kulturpersonligheten, miljöaktivisten och riksdagsledamoten Pirkka-Pekka Petelius fokuserar i sitt inlägg på teman som gäller en hållbar framtid med utgångspunkt i sin många olika livsroller.

Internet
29.-30.5.2021 lö kl 11–21, sö kl 11–19

Avgiftsfri, kan ses fram till 4.6.2021

Stäng