Foto Vermo Areena

Finska hästen 115 år

Ekipagevägen, 00370 Esbo
Vermo Areena

Programmet för det kostnadsfria evenemanget riktat till hela familjen inkluderar fartfyllt trav för finska hästar samt olika uppträdanden

Programmet för det kostnadsfria evenemanget riktat till hela familjen inkluderar fartfyllt trav för finska hästar samt olika uppträdanden som lyfter fram den finska hästens mångsidighet och dess många, avgörande roller i Finlands historia: den finska hästen presenteras som ett krig hjälte, en westernhäst, en arbetshäst, en trav- och ridhäst, en hobbykompis och en terapihäst. 

Flera välkända finska hästar kommer till Vermo Areena för att visa upp mångsidighetenoch det kommer att finnas ett intressant program för hela familjen.

På evenemanget kan allmänheten bland annat lära sig om hästassisterad terapiverksamhet, se hur en häst spänns, hur en finsk häst böjer sig in i en westernhäst och hur stockar kan dras med hjälp av en häst - i Dessutom kan allmänheten titta på, chatta och gratulera dagens bedårande hjältar på nära håll.

De öppna dörrarna till Vermo Travskola i Vermo Areena ger besökarna en inblick i travskolans vardag och familjens yngsta kan lära känna travskolans söta ponnyer antingen ridande eller i vagn . Vuxna däremot kan sitta på ryggen på en finsk häst för att testa hur ridning känns eller sätta sig på en tandemvagn med en erfaren guide för att njuta av en snabb tur på en travhäst.

Det finns tillräckligt med program för de yngsta i familjen för hela dagen: käpphästarenan och hoppborgen är i bruk, det finns stora arbetsmaskiner i området som barnen kan lära känna. Du kan släppa loss din kreativitet genom att rita gatukonstverk på asfalten – och när du är hungrig serverar Street Bar Voltti, Tallitupa och Makupaula delikatesser för alla smaker.

Vermo Areena

13.8.2022 kl 11-16

Fritt inträde

Stäng