Gertrude-material

Södra Järnvägsgatan 8, 00100 Helsingfors
Helsingfors konstmuseum HAM

Gertrude-material är en föreställning i samarbete mellan det svenskspråkiga programmet i skådes…

Gertrude-material är en föreställning i samarbete mellan det svenskspråkiga programmet i skådespelarkonst vid Teaterhögskolan och Helsingfors konstmuseum HAM.  

Gertrude-material är en föreställning om kärlek och konst. Om kärlek för konsten, men också om konst som kärlek, som en kärlekshandling, som ett kärleksarbete. Verket följer löst i Gertrude Steins och hennes livspartner Alice B. Toklas fotspår och sträcker sig genom många slags tentakler mot nutiden, mot nutidskonsten och mot dagens konstprat. Vad talar vi om när vi talar om konst? Vad talar vi om i kärleken? Hur talar vi om allt det som vi egentligen inte kan tala om eftersom det vi vill tala om inte tycks gå att översätta till ord?  

- Det känns som att ja liksom saknar ändå liksom lite mera, än bara att den sticker upp.  

- Mmm känner vi olika då?  

- Där, där e vi olika jå.  

Längd: 1,5 h Föreställningens språk är svenska 

BILJETTER: Inträdet: biljettpriser, museikort, personer under 18 år gratis. Du kan köpa museets biljetter på plats. Boka gärna sittplats  via länkarna nedan!  

Föreställningar 

Premiär 11.2.2023 kl. 1714.2. kl. 15 15.2. kl. 1816.2. kl. 1818.2. kl. 16 19.2. kl. 1521.2. kl. 15 

För mera information: maria.kaihovirta(at)uniarts.fi, tel. +358 400 792 006 

Regi och dramaturgi Aune Kallinen Regi av skådespelare Seppo Kumpulainen Ljuddesign Nicolas "Leissi" Rehn (utbildningsprogrammet i ljuddesign, konstnärligt lärdomsprov, TeM) Kostymdesign Charlotte Østergaard  

På scenenJesper Fransson (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst, konstnärligt lärdomsprov, TeM) Ragni Grönblom-Jolly (gäst) Alexandra Gustafsson (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst, konstnärligt lärdomsprov, TeM) Kristiina Karhu (Teatterityön tutkinto-ohjelma Näty, Tampereen Yliopisto) Tobias Klemets (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst) Patrik Kumpulainen (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst) Sara-Maria Pirhonen (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst) Walter Ruokolahti (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst, konstnärligt lärdomsprov, TeM)