Foto Helsingin uusivuosi 2020 / Helsinki Events

Helsingfors nyår 2020

Alvar Aaltos gränd 1, 00100 Helsingfors
Medborgartorget

År 2020 välkomnas i Helsingfors med fantastiska uppträdanden.

År 2020 välkomnas i Helsingfors igen med fantastiska uppträdanden på Medborgartorget.

Kvällens stjärnhimmel lyses upp av Alma, som har gjort internationell karriär, Pyhimys och Gasellit, som är toppnamn inom den inhemska rapmusiken, samt barnens favorit Pikku Papun Orkesteri & Blind Gut Company. Den populära DJ Windows95man med sitt 90-tals ös ser också till att festpubliken håller igång.

Konferencierer för Helsingfors nyårsshow är i år skådespelerskan Alina Tomnikov och Constantinos “Gogi” Mavromichalis, bekant från programmet Yle Kioski. Dessutom håller Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori tillställningens traditionella nyårstal. Kvällen kulminerar i ett ståtligt fyrverkeri.

I år är det också möjligt att följa nyårsshowen från riksdagshusets trappor och Mannerheimvägen, som är stängd för trafik. Mannerheimvägen och Tölöviksgatan stängs helt för biltrafik senast kl 22.

Vänligen kom till Medborgartorget från den sida som vetter mot Mannerheimvägen, antingen mellan Musikhuset och Kiasma eller längs Tölöviksgatan. Rutten från Fågelsången till Tölöviksparken är helt stängd för fotgängare. En annan rutt för att ta sig in på området är från Elielplatsen via Tölöviksgatan.

Barnens nyår:
kl 17 Pikku Papun Orkesteri och Blind Gut Company
kl 17.30 Fyrverkeri för barnen

Kvällsprogram:
kl 22 DJ Windows95Man
kl 22.45 Nyårsshow: ALMA, Gasellit och Pyhimys
kl 24 Stadens fyrverkeri
kl 00.05–01.00 DJ Windows95Man

Medborgartorget
31.12.

Fritt inträde, evenemanget är tillgängligt och utan åldersgräns.

Stäng