Helsingfors talar

Södra Esplanaden 1, 00130 Helsingfors
Esplanadestraden

Helsingfors talar på scen på Esplanaden i två dagar 24–25 augusti

Helsingfors talar på scen på Esplanaden i två dagar 24–25 augusti

Vad borde vi tala om just nu, och vad ska vi hålla tyst om?

Helsingfors talar kommer att handla om säkerhet, kultur och politik i Östersjöområdet. I diskussionen deltar bl.a. Piia Elonen, Koko Hubara, Satu Leisko, Tuomo Puumala, Fatim Diarra, Antti Auvinen och Rosa Meriläinen. Vi hör även musikuppföranden mellan diskussionerna.

Evenemanget, som i år ordnas för tredje gången, kommer också att fokusera på språkliga minoriteter: onsdagen den 24 augusti kommer vi att tala om klarspråk och teckenspråk. Eftermiddagens diskussioner kommer att tolkas med teckenspråk, och det kommer också att bli poesirecitation på teckenspråk.

Evenemanget Helsingfors talar kan följas på plats vid scenen eller via direktsändningen på Helsinki-kanava och på hs.fi. Syftet med evenemanget är att göra det möjligt för medborgarna att ha ett öppet diskussionsforum med låg tröskel om aktuella frågor, att stimulera och öka debatten bland medborgarna och att uppmuntra sociala aktiviteter. Allmänheten kan ställa frågor och samtalsämnen i förväg på adressen [email protected]

Båda diskussionsmötena inleds med avsnittet Alla frågor i världen under ledning av Rosa Meriläinen, verkställande direktör för Kulta ry, där ämnen och frågor från publiken diskuteras. Bland deltagarna finns såväl kulturella och sociala influenser som politiker.

Evenemanget äger rum ons–tors 24–25 augusti kl. 12–18.

Evenemanget produceras av Savoyteatern och kulturcentret Caisa. Diskussionspartner och organisatörer är bl.a. Kulta ry, Finlands Kritikerförbund, Helsingin Sanomat, Selkokeskus och Ursa Minor.

Det uppdaterade programmet kan kontrolleras på Espan lavas webbplats och Facebook-sida.

Det går även att följa diskussionerna i efterhand via Helsinki-kanavas inspelningar två veckor efter evenemanget.

Stäng