Hima Rap Club: SMC, Rehtivee, Stafa

Sörnäs strandväg 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsingfors
Tiivistämö

På Tiivistämö ser vi den finländska rapens legender SMC! På scenen uppträder även de nyare talangerna Stafa och Rehtivee.

På Tiivistämö ser vi den finländska rapens legender SMC! På scenen uppträder även de nyare talangerna Stafa och Rehtivee.

Mellan föreställningarna ordnas en rap battle i baren – anmäl dig här: [email protected] eller på plats före kl. 19.45.

Rapgruppen SMC från Helsingfors har varit på framfart sedan 2009 med sin lätt igenkännliga produktion som inte urskuldar sig för någon. Sammansättningen består av de erfarna finnrapartisterna Avionin Prinssi, Thono Slowknow och Erä-Koira & DJ J-Laini. Bandets historia börjar med videon SMC Hoodrats som gjordes till filmen Skatemaniacs. Videon blev den mest sedda finländska rapvideon genom tiderna som visats miljontals gånger. 

På SMC:s första album Raffii Suomi-flättii (2011) som sålt guld återfinns flera låtar som redan blivit klassiker, till exempel Lähiörotat skujaa och Yks Risti Kaks. SMC:s andra album Ja Niin Se Menee publicerades 2015 och sedan dess har bandet släppt nya låtar i ett jämnt tempo, till exempel Täältä mä tuun som strömmat guld och de senaste, Haavoihin suolaa och Iron Maiden från 2020 som fått ett varmt mottagande.

På 2020-talet har bandet som numera uppnått kultstatus spelat flitigt på klubbar och festivaler och tilltalar utöver sin trogna lyssnarskara även den yngre generationen. SMC som är känd för äkta Helsingforsstuk och slang har sedan starten hållit fast vid både sin attityd och sina fans. Den sammansvetsade gruppen som levt och andats skejtkultur ända sedan 1990-talet övertygar med sitt starka liveuppträdande. Den finländska rappens Iron Maiden gör inget halvdant.

Biljetter säljs på förhand i Tiketti (15 euro)

Åldersgräns: 18 år 

Stäng