Hot Heros – Jazz-Espa

Södra Esplanaden 1, 00130 Helsingfors
Esplanadestraden

Hot Heros grundades 2015 av saxofonisten Sami Sippola, basisten Ville Rauhala och trummisen Janne Tuomi.

Hot Heros grundades 2015 av saxofonisten Sami Sippola, basisten Ville Rauhala och trummisen Janne Tuomi.

Namnet började med en ordlek. På en konsertresa i Brooklyn sammanträffade den improviserande Tammerforstrion med en sliten skylt som gjorde reklam för områdets typiska lunch och mellanmål. Den amerikanska tolkningen av varma italienska smörgåsar var endast en e-bokstav ifrån uttrycket ”heta hjältar” och kändes som ett passligt lättsmält och roligt namn. Den färska trion hade snubblat över ett namn man genast kommer ihåg.

Hot Heros har i åratal arbetat på samma estrader och studion, uppträtt på jazzklubbar från den gamla kontinenten till USA och ackompanjerat sångare och rappare som Janne Laurila, Pauli Hanhiniemi och Hannibal. De har också hunnit bekanta sig med teaterarbete i många grupper, från traditionella pjäser till dansproduktioner, eldteater och nutida cirkus.

Hot Heros debutalbum Fill Up with Old Time Salvation utkom 2016. Mottagandet från kritikerna var gott och man spelade konserter i allt från Bulgarien och Berlin till Ryssland. Förra året utkom det nya albumet Vodjanoi tillsammans med Iro Haarla.

Sami Sippola – saxofon
Ville Rauhala – kontrabas
Janne Tuomi – trummor

Stäng