Ida Elinan 10-vuotisjuhlakiertue

Kaserngatan 46-48, 00130 Helsingfors
Savoy-teatern

Popkantelemusikern Ida Elina har gjort kantelen känd både i Finland och utomlands redan under tio år, och detta till ära kommer sångaren-låtskrivaren under hösten 2022 att släppa sitt nya album Capital Letters och åka ut på 10-årsjubileumsturné.

Popkantelemusikern Ida Elina har gjort kantelen känd både i Finland och utomlands redan under tio år, och detta till ära kommer sångaren-låtskrivaren under hösten 2022 att släppa sitt nya album Capital Letters och åka ut på 10-årsjubileumsturné.

Idas kommentar om hösten:
– Härligt att efter en lång paus kunna turnera i Finland igen! Jag väntar särskilt på mötena med människorna och gemensamma upplevelser. Vi ses snart!

Ida Elina kom våren 2022 ut med en bok som är en historia om kantelens nya uppsving på 2000-talet. Boken fokuserar på den moderna kantelemusikerns historia och om uppkomsten av fenomenet Ida Elina. Boken gör en djupdykning i åren av hopplöshet och bitterhet, letandet efter sig själv, en skör dröm, året som förändrade livet och skildrar hur småstadsbarnet från Norra Österbotten till slut blev en konstnär som turnerar världen runt.

Popkantelemusikern har som erkännande för sitt arbete fått Evento Awards pris Årets Uppträdare, erkännandet Årets Kantele, radiornas pris Årets Julskiva, och dessutom har hon vunnit serien för yrkesmusiker i den första internationella kanteletävlingen. Det senaste erkännandet är segern i publikomröstningen i TOYP Finland 2021, en tävling där man söker framgångsrika unga personer.

Ida Elina har under sin tioåriga konstnärskarriär uppträtt för Finlands presidentpar Sauli Niinistö och Jenni Haukio, president Tarja Halonen och doktor Pentti Arajärvi samt för president Martti Ahtisaari, företagsledare, politiska påverkare samt diplomater i flera olika länder.
Under åren har hon också uppträtt utomlands bland annat i Peking, Shanghai och i Hong Kong Finlands 100-årsjubileum till ära, på Beijing Arts 2020-festivalen och på evenemangen Shanghai International Indie Music Season 2020 och Music by Design Shanghai. Därtill har sångaren gjort konsertturnéer i USA, Tyskland och i Japan samt flitigt gett konserter i Norden och i Baltikum. För den finska publiken har Ida Elina blivit bekant utöver för sina många tv-uppträdanden särskilt för självständighetsdagens bal och eftersits.

Längd cirka: 2 h 15 min med paus

Åldersgräns: T

BILJETTER: I förköp från 28,50 € + beställningsavgift (från 1,50 € www.lippu.fi)
Vid dörren 30 €, om spelningen inte är slutsåld.

Stäng