Ilkka Vainio - Koko Kansan Laulut – KONSERTEN FLYTTAS -> 10.2.2023

Kaserngatan 46-48, 00130 Helsingfors
Savoy-teatern

Ny datum för Ilkka Vainio - Koko Kansan Laulut -konsert är fr 10.2.2023 kl 19.

Om det nya datumet av någon orsak inte passar, kan de som redan betalat sina biljetter returnera dem vid 25.3.2022. Köparna får sina pengar tillbaka med undantag av Lippupistes serviceavgift.

Återbetalningarna av biljettpriserna utförs via denna webblänk:
https://web.lippu.fi/palautus/

Biljetterna kan också returneras per post.
Kunderna återfår biljettpriset genom att returnera biljetterna med kontaktinformation och kontonummer per post till Lippupiste på adressen:

Lippupiste Oy / ”Evenemangets namn” retur
Kalevantie 2 (B-huset)
33100 Tammerfors

Kunderna återbetalas biljettpriset på de köpta biljetterna.
Det kan förekomma dröjsmål i återbetalningarna på grund av rusning.

********

Ilkka ”Ile” Vainio är en musikalisk multibegåvning med en lång karriär och nästa vår firar han sin 61-årsdag med en omfattande konsertsalturné. Utöver artistens egen produktion bygger programmet även på Juha Vainios ikoniska sånger. Under sin karriär har textförfattare-sångaren producerat totalt upp till 200 guld- och platinaskivor och turnerar nu med sitt band Finland runt med 17 spelningar.

Konserterna Koko Kansan Laulut koncentrerar klassiker av Vainios karriär som hör till den finska underhållningens grunder och överraskningar till en upplevelse. Den musikaliska resan tar publiken genom de älskade Junnu Vainio-sångerna samt Ilkkas egen produktion som innefattar den inhemska musikhistoriens underhållningspärlor. I konserterna hör vi bland annat ”Yksinäinen Saarnipuu”, ”Ota löysin rantein” och ”Satasen laina”. Bakgrundsbandet som är med på jubileumsturnén består av toppmusiker som har spelat med finska toppartister och det utlovas artistgäster längs Ilkkas karriär.

”Jag upplever att jag är i det bästa skicket i mitt liv och jag kan inte vänta att återigen uppträda framför publiken. Konserterna ska vara fulla av känslighet och rolighet, klassiker och överraskningar – en otrolig musikresa! Det utlovas hela folkets sånger med en unik stil, ett riktigt underhållningens glädjebudskap, sånger för alla smaker och hjärtan!”, motiverar Ilkka vårens jubileumsturné.

Ilkka Vainio har fortsatt den omätbart värdefulla kulturtraditionen av sin far Junnu Vainio och påverkat länge bakom talrika inhemska artister. Han är särskilt känd för sina smarta sångtexter som redan under årtiondena har berört och underhållit finländarnas liv. Vainio startade sin egen artistkarriär i mogen 55 års ålder och har arbetat bland annat med Kikka, Nylon Beat, Kari Tapio och Jope Ruonansuu samt publicerat cirka 10 000 verk som producentchef. Till exempel Nylon Beats storhittar ”Anna mulle” och ”Rakastuin mä looseriin” hör till Vainios omfattande textförfattarrepertoar med över tusen låtar.

Längd cirka 2 t, inklusive en paus.
Åldersgräns: T

Stäng