Foto Helsingin Taidehalli (c) Kaija Aarikka

Kaija Aarikka

Nervandersgatan 3, 00100 Helsingfors
Helsingfors Konsthall

Bockar av trä, lekfulla burkar och färggranna träsmycken – Kaija Aarikkas designföremål är en del av den finska designens hemtrevliga kärna.

Bockar av trä, lekfulla burkar och färggranna träsmycken – Kaija Aarikkas designföremål är en del av den finska designens hemtrevliga kärna. Utställningen av Aarikkas mångsidiga produktion visar älskade klassiker men erbjuder också många möjligheter till upptäckandets glädje.

Hösten 2023 fylls Konsthallen av Kaija Aarikkas mångsidiga design. Den färggranna utställningen fokuserar på Aarikkas ståtliga karriär som designer i sextio års tid.

Kaija Aarikka är känd framför allt som designer av smycken, prydnadsföremål och små föremål i hemmet. Hennes design har varit lättillgänglig för många: trätomtar, färggranna plåtburkar och ljusstakar som fångar blicken är populära samlingsobjekt som återfinns i många hem. Som designer var Aarikka djärv och experimenterande; i hennes omfattande produktion ingår också sådant som är okänt för den breda publiken, såsom smycken av ädelmetall. De erbjuder upptäckandets glädje och breddar vår syn på hennes livsverk.

 

Helsingfors Konsthall

9.9.2023 - 7.1.2024

Ti, to och fre kl 11-18, ons kl 11-20, lö-sö kl 11-17

Inträde 8/14€, under 18 år fritt inträde