Kjell Westö: Tritonus

Kaserngatan 46-48, 00130 Helsingfors
Savoy-teatern

Kjell Westö, författare & uppläsare
Paulina Ahokas, intervjuare
Jenny Carlstedt, mezzosopran
Anna Aminoff, flöjt
Mark Reding, klarinett
Mikko Kosonen, gitarr
Marja Rumpunen, piano
Tuomas Turriago, piano
Stråkkvartetten FINESTre

Framträdandet utgår från Kjell Westös succéroman Tritonus och bygger på kommunikation mellan författaren själv, verket och toppmusikerna i ensemblen.

I skattkistan som är Westös tematiskt sett ovanligt rika roman finns en nästan oändlig mängd ständigt aktuella, men också dagsfärska teman. Bland dem finns bl.a. betydelsen av vänskap och musik, den moderna människans rädslor, från pandemier till miljökatastrofer, samt människans behov av att bli hel som en del av sitt samhälle.

I framförandet Ord & melodi hörs Kjell Westö själv, men också en musikensemble bestående av tio musiker. I boken Tritonus finns hundratals inspirerande musikreferenser och det är bland annat där gitarristen Mikko Kosonen, pianisten Tuomas Turriago och mezzosopranen Jenny Carlstedt har hämtat inspiration. Tammerforshusets VD Paulina Ahokas fungerar som intervjuare.

Längd ca 1 h 50 min, ingen paus.

*******

Datumet till Kjell Westö – Tritonus konsert 1.12.2020 -> 24.2.2021 har flyttats på grund av koronavirusepidemin. Det nya datumet är on 17.11.2021 kl 19. Redan köpta biljetterna är giltiga till den nya konserten och behövs inte bytas.

Stäng