Konstdagar på sportlovet

Annegatan 30, 00100 Helsingfors
Annegården

På Annegården kan du delta i konstverkstäder under en dag eller varför inte alla dagar under sportlovet! Det utlovas bildkonst, dans och roliga mångkonstnärliga aktiviteter. Verkstäderna är avsedda för 8–12-åringar.

På Annegården kan du delta i konstverkstäder under en dag eller varför inte alla dagar under sportlovet! Det utlovas bildkonst, dans och roliga mångkonstnärliga aktiviteter. Verkstäderna är avsedda för 8–12-åringar.

Konstverkstäderna ordnas varje dag klockan 9.30–13.30. Från måndag till onsdag hålls verkstäderna på finska, på torsdag och fredag på svenska. Innehållen i verkstäderna meddelas senare på internet.

Verkstäderna leds av Annegårdens egna konstpedagoger, studerande i bildkonstens didaktik vid Helsingfors universitet och kulturproducentstuderande vid yrkeshögskolan Arcada.

Inträdet till verkstäderna är fritt, men förhandsanmälan krävs. Bindande anmälningar för varje verkstadsdag på annantalo.fi. Du ska anmäla dig separat för varje dag.

Mer information: [email protected]

Verkstaderna på torsdag 23.2.:

kl 9.30- 11

Brädspels Workshop

Gillar du att spela spel och vara kreativ? Kom med och lär dig skapa brädspel!

Vi kommer lära oss tillsammans baskunskaper inför skapandet av brädspel. Hur går det till? Vad behöver man tänka på? Låt er fantasi flöda och skapa ett spel i par eller små grupper. När det är färdigt så test spelar vi!

kl 12-13.30
FilurFixning - Skapa dig en liten typ, växla och byt

Du där, som är 8-12 år gammal, välkommen på en gratis konstworkshop. Kom med och fixa en filur!

En filur med mustasch, en filur med 100 tänder eller varför inte en filur med 8 ben? I den här konstworkshopen använder vi oss av vår fantasi när vi skapar roliga filurer! Vi inspireras av olika beskrivningar och korta berättelser, och musikstycken i bakgrunden skapar en kreativ atmosfär. I slutet sammanställer vi våra filurer och betraktar det som vi har skapat. Hur ser din kluriga filur ut?

Under workshopen får du rita och måla olika figurer och pussla ihop dem. Vi workshopledare hjälper dig. Workshopen går av stapeln på Annegården torsdagen den 23.2 och går på svenska.

Workshopen kombinerar bildkonst och musik.

Detta är ett samarbete mellan Annegården och kulturproducent studeranden från Yrkeshögskolan Arcada.

Det går bra att kontakta [email protected] vid ytterligare frågor.
Kontaktperson på Annegården är [email protected]