Foto Tapani Hellman

Lapplandsläger

Grundvattensgatan 5, 00980 Helsingfors
Kallvik Ungdomshus / Sal

Upplevelseläger i Kuusamo i Lappland under höstlovet för 13–17-åringar!

Lapplandslägret i Kuusamo som godkänts genom KrutBudgetens verkstäder och delegationer kommer att ordnas under höstlovet i oktober! Det handlar om ett läger som de unga planerat och kommit på idéer till.
Lägret har gott om program, såsom att lära sig vildmarksfärdigheter under lägerdagarna, skidåkning på Rukkas backar och skidning/terrängcykling i det natursköna Rukka.

Lägret ordnas mellan 18–22.10.2021. Av dessa dagar går måndagen 18.10 och 22.10 automatiskt åt till resan. För tisdagen, onsdagen och torsdagen lovas de olika aktiviteterna som nämndes i texten ovan.
I verkstäderna var idén att lägret skulle vara främst för sådana 13-17 åringar som inte tidigare besökt Lappland eller har egen erfarenhet av dylik aktivitet, men alla som vill kan anmäla sig.
Innan avgången kommer lägerdeltagarna att träffas några gånger.

Det ryms 13 unga med på lägret, och de väljs utgående från deras ansökningar, inte utgående från vilka 13 först hann anmäla sitt intresse.

Ansökningarna skickas per e-post till adressen sander.vassel@hel.fi. I ansökan, svara på följande frågor: Vem är du? Har du varit i Lappland förut? Har du någon erfarenhet av ovan nämnda aktiviteter? Varför borde just du väljas med på Lapplandslägret? Även om du i något skede skulle ha besökt Lappland eller har erfarenhet av aktiviteterna i fråga, lönar det sig ändå att ansöka! Ansökningstiden är 30.8-26.9.2021

På grund av coronan finns det en risk att lägret ännu inhiberas!


Mer information: Ungdomsledare Sander Vassel sander.vassel@hel.fi, tfn 040 578 5183 

Stäng