Foto Helsinki Early Music Festival (c) Bengt Wanselius

Le Roi Soleil - Helsinki Early Music Festival

Bernhardsgatan 4, 00130 Helsingfors
Tyska kyrkan

Drottningholms Barockensemble besöker Helsinki Early Music Festival-festivalen för att presentera ett program baserat på musik från tiden kring Ludvig XIV

Drottningholms Barockensemble besöker Helsinki Early Music Festival-festivalen för att presentera ett program baserat på musik från tiden kring Ludvig XIV, även känd som Ludvig den store eller helt enkelt Le Roi Soleil. Solkungen omgav sig själv med betydande figurer från politiken, militären och kulturen. Ensemblen kommer att i detta program framföra musik av några mycket välkända, men också mindre kända kompositörer från den här tiden. På programmet hittas kompositörer som Jean-Philippe Rameau, François Couperin, Philidor och Marin Marais i en kombination av solistiskt musik och musik för ensemble.

Drottningholms Barockensemble grundades år 1971 och har längs med åren haft ett enormt inflytande på den svenska scenen för gammal musik. Dessutom är ensemblen en av Europas, om inte den musikgrupp i denna genre som varit aktiv längst. Orkestern firar sitt 50-årsjubileum detta år med ett antal konserter i Stockholm, och är självklart mycket tacksam över möjligheten att delta i Helsinki Early Music Festival. Trots att medlemmarna bytts över tid är intresset för att utforska nya och undangömda hemligheter – varav några är en del av festivalprogrammet – fortfarande en levande del av ensemblen.

Rameau - F. Couperin - Philidor - Marais

Drottningholms Barockensemble

Längd: 1 h 30 min (inkl. paus)

8.10. klo 19.00-20.30

Tyska kyrkan, Unionsgatan 1

Biljetter 20€/30€/50€, fibo.fi/kauppa 

Stäng