Foto Suomen valokuvataiteen museo (c) Liisa Vääriskoski

Liisa Vääriskoski: @munalissu

Norra Esplanaden 33, 00100 Helsingfors
Kämp Galleria

Munalissu är mediekonstnären Liisa Vääriskoskis feministiska alter ego, huvudsakligen på Instagram, och ett konstprojekt där gränsen

Munalissu är mediekonstnären Liisa Vääriskoskis feministiska alter ego, huvudsakligen på Instagram, och ett konstprojekt där gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut.

En impulsiv performancegestalt tar rummet i besittning, utan att skämmas. Underhållning, kommersialism och politiska teman flätas samman, ofta på ett absurt eller humoristiskt sätt.

Munalissu kommenterar kravet på sociala medier att vara ständigt närvarande, fantastisk och intressant. I sina verk ställer hon sig i blickfånget, men är samtidigt själv aktör.

Hon reserverar rätten för kvinnan att själv bestämma om sin egen kropp. Att visa fram kvinnans livskraft ingår i gestalten: man får njuta av sin egen sexualitet utan den skam som präglas av historien.

Som instrument för gestalten använder Vääriskoski sin egen kropp, men som inspirationskällor fungerar också konstnärens egna känslor, värden, drömmar och erfarenhetsvärld.

K1-utställningslokal, Kämp Galleria
20.8.2020-3.1.2021 må-sö kl 11-20

(stängt 30.11.2020-3.1.2021)

Inträde 12/5€, under 18 år fritt inträde

Stäng