Lisa Nilsson & Mattias Torell – I Nöd och Lust

Kaserngatan 46-48, 00130 Helsingfors
Savoy-teatern

Lisa Nilsson på Finlandsturné i augusti och september!

Lisa Nilsson på Finlandsturné i augusti och september!

Den svenska succésångerskan Lisa Nilson åker på en turné i Finland. Tillsammans med sin långtida gitarrist Mattias Torell ger hon fem konserter på olika håll i Finland. Turnén I Nöd och Lust bjuder in till intima kvällar med soulfyllt sväng. Biljettförsäljningen börjar onsdagen den 22 juni kl 9.00.

I Nöd och Lust bjuder på hits från Lisa Nilssons över 30 år långa karriär och hennes och Mattias Torells personliga favoriter ur den svenska och brasilianska visskatten. Duon, som har arbetat ihop sedan 1990, delar en passion för soul, brasilianska rytmer och jazz, och det hörs i konserterna. De känner varandra mycket väl och har även skrivit flera av Lisa Nilssons låtar ihop. Berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans. De har en enorm repertoar att ösa ur när låtlistan ska väljas, och ingen kväll är den andra lik.

Den mångfalt prisbelönta Lisa Nilsson debuterade 1989 i Melodifestivalen med låten Du öppnar min värld. 1992 slog hon igenom stort över hela Norden med albumet Himlen runt hörnet. Hennes repertoar spänner över alla genrer. Hon har bland annat utforskat den brasilianska musiken och producerat två egna skivor under sina långa vistelser i Rio de Janeiro och samarbetat med jazzens största. Hon har med sina skivor och konsertturnéer etablerat sig som en av de största och mest älskade svenskspråkiga artisterna och låtskrivarna.

Utanför musiken är hon känd från flera filmroller, och som 40-åring förverkligade hon drömmen om att spela huvudroll i musikal med succéerna Next to Normal och Chicago på Stockholms Stadsteater. Nyligen blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame och tilldelades 2021 både Bellmanpriset av Stockholm Stad och Lena Nyman-priset för sitt mod att ständigt och kompromisslöst utforska sitt artisteri.

Mattias Torell var med sin soul och sitt groove bland den svenska soulscenens favoriter på 90-talet tillsammans med Eric Gadd, Titiyo, Blacknuss och Lisa Nilsson. Hans intresse för klassisk gitarr har genererat honom flera priser och en ständigt mer utvecklad spelteknik. Mattias Torell är en av de mest kända gitarristerna i Sverige.

Längd: Ca 1 h 45 min utan paus.

Stäng