Foto Molina Visuals

Mahler Chamber Orchestra, Isabelle Faust & Antoine Tamestit

Mannerheimvägen 13a, 00100 Helsingfors
Musikhuset

Violinisterna Isabelle Faust och Antoine Tamestit stiger upp på scen i egenskap av solister med Mahler Chamber Orchestra.

Mahler Chamber Orchestra beskriver sig själv som ett nomadkollektiv. Musikerna kommer från 20 olika länder, och orkestern har inget högkvarter och ingen konstnärlig ledare. Musiken själv är hemmet och ledstjärnan för Mahler Chamber Orchestra.

Orkestern, som driver sin verksamhet på ett demokratiskt sätt, har ändå konstnärliga partnerskap. Musikhusets publik får njuta av ett av dessa samarbeten, när violinisterna Isabelle Faust och Antoine Tamestit stiger upp på scen i egenskap av solister. Båda musikerna är flerfaldigt prisbelönta toppviolinister, jämnstarka konstnärer. Konsertens musik skapas i samarbete mellan solisterna och orkestern, utan dirigent. 

Musiken skapas i gemenskapen, men det är också musiken som i sin tur skapar gemenskapen. Deltagarna från olika håll av världen, Finland och Helsingfors är alla en slags nomader, som spelar samma melodi under en speciell kväll.

Stäng