Foto Musiikkimuseo Fame (c) Kjell Engman

Myternas symfoni — Kjell Engmans fantastiska glasorkester

Fredriksbergsterrassen 5, 00520 Helsingfors
Musikmuseet Fame

Musiken och glaset — de två livslånga kärlekar för konstnären och formgivaren Kjell Engman samlas ihop i Musikmuseet Fames temporära utställning

Musiken och glaset — de två livslånga kärlekar för konstnären och formgivaren Kjell Engman samlas ihop i Musikmuseet Fames temporära utställning Myternas symfoni. 

 

När Engman nu förenar dessa element i sin mytiska glasorkester är det en dröm som förverkligas — en klingande, fantasisprudlande, glädjefull konsekvens av hans fyrtiofemåriga karriär som glaskonstnär. Utställningen omfattar unika och färgrika glasinstrument i naturlig storlek samt en video- och ljudinstallation som kompletterar glasets berättelse. Stig in mitt i fantasiorkestern och upplev den unika, betagande video- och ljudvärlden.

 

Temporära utställningen Myternas symfoni är ett samarbete mellan Musikmuseet Fame och Kosta Boda. I den här världspremiären kommer svensk konst och formgivning på besök i mitten av de talrika berättelse av finländska musik. Nordiskt samarbete samt gemensam historia och kultur var inspiration för en utställning som lockar till den gemensamma världen av musik och glaskonst. Glasbruk Kosta Boda har tillverkat blåsta glasföremål och glaskonst sedan år 1742 och är känd för sitt fantiserade formspråk och elegans. Den här utställningen hör till det nordiska samarbetet av Musikmuseet Fame.

 

Musikmuseet Fame

2.11.2022-12.3.2023

Må-ti kl 11-18, ons-fre kl 11-20, lö kl 10-18, sö kl 11-18

 

Biljetter 12,50-25€, under 7 år fritt inträde