Päivitä Leino på Esplanadestraden

Södra Esplanaden 1, 00130 Helsingfors
Esplanadestraden

På Eino Leino-dagen den 6 juli ses landets främsta unga poeter och spoken word-konstnärer på scenen vid evenemanget Päivitä Leino.

På Eino Leino-dagen den 6 juli ses landets främsta unga poeter och spoken word-konstnärer på scenen vid evenemanget Päivitä Leino.

Under eftermiddagen intas scenen av Francis North, Ester Nuori Leppä, Mikko Räty och vinnaren av Eino Leino-priset 2022 som premieras på Esplanadestraden. Poeten Harri Hertell är evenemangets programledare. Evenemanget Uppdatera Leino organiseras av föreningen Eino Leinon Seura. Varmt välkomna!

EINO LEINO-PRISET

Eino Leino-priset är ett litteraturpris som sedan 1956 delats ut, med prissumman på 5 200 euro som doneras av Finlands Bokstiftelse. Vinnaren av priset 2022 kommer att publiceras på Esplanadestraden.

FRANCIS NORTH

Francis North är en finsk-brasiliansk spoken word-poet som bor i London och skriver mestadels på engelska. Norths senaste publikation, Entropy, är en bok utgiven i samarbete med Anna Blom, som innehåller en lång dikt av North och en visuell resa illustrerad av Blom.

ESTER NUORI LEPPÄ

Ester Nuori Leppä (artistnamn för Essi Leppänen) är en poet, rapartist och boktryckare från Helsingfors. Hennes första hellånga diktsamling Maanantai ja mustat hitit (WSOY, 2022) ges ut i augusti.

MIKKO RÄTY

Mikko Räty är en poet, i vems texter människans väg är gropig. Rätys debutverk Borealia (Tammi 2022) publiceras i augusti.

HARRI HERTELL

Harri Hertell är en prisbelönad poet från Helsingfors och styrelseledamot i Eino Leino-sällskapet.