Foto (c) Juha Stenberg

Saara Haukipuro: Konstutställning

Norra Esplanaden 39, Akateeminen kirjakauppa, 2. vån., 00100 Helsingfors
Café Aalto

Helsingforsbaserade Saara Haukipuro diskuterar människors känslor, stämningar och färger i sina målningar.

Helsingforsbaserade Saara Haukipuro diskuterar människors känslor, stämningar och färger i sina målningar. Verken är var och en baserad på sin egen berättelse, som innehåller otaliga löften och nyanser, ilska och kärlek.

Saara har använt naturmaterial som rosor, strandhö och eukalyptus kombinerat med bottenmassa som bas i sina målningar. Därmed skapas en kaotisk och tredimensionell plattform för själva färgschemat. Djupet i verken skapas genom olika lager av färger. Tablåernas djupare natur kan bara upplevas genom att titta på ytan i olika belysningar. Färgskalan har varit inriktad på att bli levande och tankeväckande. I flera verk kan brons, guld och koppar nyanser ses från basen.

Saaras konst har sitt ursprung på 1980-talet från Uleåborgs konstskola vid en tid då det inte fanns några alternativ till oljefärger i verklig konst. Många oljefärger skissade med olika tekniker dök upp i terpentinfrostade garage och hö, som hamnade på släktingars väggar. Livet tog dock olika karriärer och konst som ung vuxen var inte längre en del av planerna. Sedan dess, med stora livsförändringar och kriser, kom tiden att söka upp och förverkliga mina egna gåvor och drömmar. Saara har målat som elev bland annat i Roms Studio d`Arte Il Doppio på Creativo.

 

Café Aalto, Akademiska Bokhandeln, 2. vån

1.-27.3.2023

Må-fre kl 9-20, lö kl 9-18, sö kl 11-18

Fritt inträde