Spring Break Festival

Åbohusvägen 1, 00900 Helsingfors
Stoa

Spring Break är en småskalig festival som arrangeras av Kinetic Orchestra med fokus på rörelse. I år har festivalen tre Helsingforspremiärer på Stoa.

Spring Break är en småskalig festival som arrangeras av Kinetic Orchestra med fokus på rörelse. I år har festivalen tre Helsingforspremiärer på Stoa.

På festivalen ser vi Mia Jaatinens och Kinetic Orchestras Red Desert, Kinetic Orchestras Mistakes och Race Horse Companys O’DD.

Red Desert
mån. 9.5 kl. 19.00
tis. 10.5 kl. 19.00
ons. 11.5 kl. 18.00
18,50 € / 11 €

I Red Desert undersöker artisterna aggressionens olika förkroppsliganden och kvinnlighetens illustrationer. I verket är aggression i sin mångfald utgångspunkten för virtuost rörelsematerial, förkroppsliganden och komposition. Vi behandlar aggression som kroppslig händelse, energi, riktning, atmosfär och universellt och dynamiskt fenomen som resonerar mot artisternas upplevelsehorisont.

Mistakes
tors. 12.5 kl. 19.00
fre. 13.5 kl. 19.00
lör. 14.5 kl. 13.00
18,50 € / 11 €

Mistakes frågar om felens och osäkerhetens väsen på scenen. Den virtuosa rörelsen av fem dansare och det stora soundet av tre livemusiker kombineras med en absurd humoristisk idé. Verket överraskar betraktaren med sitt explosivt energiska men milda grepp.

O'DD

O’DD är ett scifiinspirerat nycirkusuppträdande som forskar i människans strävan efter ändring trots övermänskliga krafter.

Trampolinvirtuos Rauli Dahlbergs soloverk bär åskådaren in i en futuristisk verklighet. Den gränsöverskridande koreografin för spektaklet har genomförts tillsammans med den prisbelönta dansare-koreografen Jarkko Mandelin, som kombinerar kampsporter och nutidsdans i sin stil.

Kombinationsbiljett för tre föreställningar: 40 € / 30 €. Biljetter till festivalen säljs på lippu.fi.