Taylor Mac: A 24-Decade History of Popular Music

Tokoistranden, Eläintarhantie, 00530 Helsingfors
Huvilatältet

Under den cirka två och en halv timme showen kommer publiken att få höra en glädjefylld mix av mordballader, disco, protestsång och punk.

Taylor Mac är ett Pulitzernominerat teaterproffs och en performanceartist som gärna för publiken utanför dess bekvämlighetszon. Mac är känd som en konstnär och aktivist som inte skyr skyhöga klackar och dragspektakel i sina shower, och lika gärna behandlar medborgarrättigheter i sina verk. 

Verket A 24-Decade History of Popular Music berättar om USA:s historia från år 1776. Med hjälp av popular musik skriver Taylor Mac om historien ur de utstöttas och utomståendes perspektiv och gör radikal queerperformance på upplevelser av förtryck. I internationella medier har föreställningen beskrivits som ”en av de mest betydelsefulla upplevelserna i mitt liv” (The New York Times), ”en explosiv, hjärtskärande och mäktig show” (The Guardian), och ”något som liknar en religiös upplevelse” (Sydney Morning Herald). 

Under den cirka två och en halv timme showen kommer publiken att få höra en glädjefylld mix av mordballader, disco, protestsång och punk. Helheten är fullkomligt överdriven – och träffar mitt i prick.

Stäng