Foto Forum Box (c) Timo Andersson

Timo Andersson: Foreverial

Gräsvikskajen 3 a, 00180 Helsingfors
Forum Box

Timo Anderssons utställning Foreverial består av en serie målningar från de senaste åren.

Timo Anderssons utställning Foreverial består av en serie målningar från de senaste åren. I sina verk föredrar Andersson att använda nätliknande material, deras täta bildytor är inneslutna i färgkoordinerade, mjuka polypropenramar.

Dessa målningsobjekt är aktiva och kommunikativa agenter i rymden. Deras fysiska form är statisk och grundlig. Samtidigt bygger spänningarna på deras ytor ständigt skiftande, tillfälliga kompositioner, som bryter sig omedelbart när ögat rör sig någon annanstans. Inom dessa målningar blandas begrepp relaterade till målning – färgyta, gest, massa och konsistens – som ett diktliknande ordnätverk, med varierande förtjockningar på olika ställen. Ibland bildar de tunna, slöjorliknande ytor, ibland sätter de sig i tjocka, hängande färgytor.

De vacklande, vilande, slingrande approximationerna av figuration faller på varandra, kämpar för ögonens uppmärksamhet, kämpar som en virvlande massa i en serietidning, ibland hamnar de i tillfälliga kompromisser, skiftar från figurer i landskapet till landskap bildade av figurer, oavbrutet, om och om igen.

Forum Box
5.-28.2.2021 ti-sö kl 12-17

Fritt inträde

Stäng