Valokuva Jaakko Blomberg

Pasilan katutaidekierrokset

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki
Järjestäjä: Helsinki Urban Art ry
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 10 €

Helsingin laaja katutaidekeskittymä sijaitsee Itä-Pasilassa, 1970-luvulla rakennetussa kaupunginosassa. Se tuli tunnetuksi graffiteistaan ja katutaiteestaan jo 30 vuotta sitten, ja nyt se kukoistaa jälleen pitkän nollatoleranssin ajan jälkeen. Viimeisten vuosien aikana lukuisat taiteilijat Suomesta ja ulkomailta ovat muuttaneet alueen isoksi katutaidegalleriaksi.

Kaksituntisen kierroksen aikana näet paljon katutaidetta graffiteista stensiileihin, isoihin muraaleihin ja keraamiseen taiteeseen. Opas kertoo tarinoita taideteoksista, katutaiteen historiasta sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia Helsingistä.

Ennakkoilmoittautumista kierrokselle ei vaadita, saavu vain paikalle Pasilan rautatieaseman yhteydessä sijaitsevaan Original Sokos Hotel Triplan aulaan ajallaan. Samalla voit tutustua hotellin aulassa olevan vaihtuvaan urbaanin taiteen näyttelyyn. Kierros päättyy Pasilan kaupunkitaidekeskukselle ja siellä olevaan näyttelyyn.

Kierrokset järjestetään joka toinen lauantai klo 11 ja ne pidetään englanniksi.

Suositeltu hinta kierrokselle on vähintään 10 €. Kierroksen tuotot menevät yhdistyksen toimintaan ja uusien katutaideteosten tekemiseen.

Saatavilla

апрель
-
октябрь

Aukioloajat

сб
11.00
-
13.00