Rikhardinkadun kirjasto

Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

Rikhardinkadun kirjasto on rikastuttanut kaupunkilaisten elämää Helsingin ytimessä jo vuodesta 1882. Uusrenessanssia edustavan kirjastorakennuksen suunnitteli arkkitehti Theodor Höijer (1881) ja se on Pohjoismaiden ensimmäinen yleiseksi kirjastoksi suunniteltu rakennus. Rikhardinkadun kirjasto toimi Helsingin pääkirjastona vuoteen 1986 saakka.

Rikhardinkadun kirjasto on tänään ennen kaikkea taidekirjasto. Kirjaston vuonna 2000 perustettu lähes 500 teoksinen taiteilijakirjakokoelma on ainutlaatuinen. Kirjaston näyttelytarjonta on vilkasta ja näyttelyjä järjestetään kirjaston kaikissa kolmessa pääkerroksessa. Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä toimii myös taidelainaamo. Taidelainaamo sekä sen yhteydessä toimivat ja kirjaston omaa näyttelytarjontaa täydentävät galleriat Arthur ja Rikhard ovat Helsingin taiteilijaseuran ylläpitämiä.

Kirjastossa järjestetään säännöllisesti myös monenlaisia kirjallisuus- ja musiikkitapahtumia. Kesäisin kirjaston värikäs sisäpiha tarjoaa elämyksiä ja mahdollisuuden rentoutua kaupungin vilskeessä.