Seurasaari

00250 Helsinki

Seurasaari on ihanteellinen paikka ulkoiluun, auringonpalvomiseen tai piknikeille. Ihastuttavat kesyt linnut ja oravat toivottavat kävijän tervetulleeksi.

Seurasaaren ulkomuseo esittelee suomalaisten asumista, työntekoa ja elintapoja menneillä vuosisadoilla. Kesäisin avoinna olevat museotalot edustavat eri maakunnille tyypillisiä rakennuksia ja rakennusryhmiä 1600-luvun lopulta 1900-luvulle.

Seurasaaren eteläkärjessä sijaitseva Kalevalakehto-installaatio (2010) syntyi amerikkalais-suomalaisen arkkitehtiopiskelijaryhmän toimesta Kalevalan innoittamana. Kalevalakehto-installaatio on tarkoitettu hiljentymiseen ja rauhoittumiseen.

Saarella toimii lisäksi ravintola Seurasaaren Kruunu, Kahvila Mieritz, kioskeja sekä uimala joka toimii naturistirantana (uima-asut tarvitaan ke ja su). Juhlakentän kioskin luona on myös yleisölle vapaasti käytettävissä oleva grilli sekä kyykkäkenttä.

Seurasaaressa järjestetään erilaisia tapahtumia, mm. vuosittain toistuvat tapahtumat kuten Juhannusvalkeat, Joulupolku sekä lankalauantain Pääsiäiskokot.