Temppeliaukion kirkko

Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Kallioon louhittu, Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema Temppeliaukion kirkko sijaitsee Helsingin sydämessä, Fredrikinkadun päässä. Rakennus on maailmanlaajuisesti arvostettu ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ansiosta. Temppeliaukiolla luonto on lähellä: kirkkosali on upotettu kaksi miljardia vuotta vanhaan graniittikallioon, joka levittäytyy koko aukion laajuudelle. Osa sadevedestä ja sulavasta lumesta laskeutuu hiljalleen kirkon sisäseiniä pitkin muodostaen pieniä vesiputouksia.

Temppeliaukion kirkko on tunnettu kirkkosalin kuparikatosta, joka muodostuu jopa 22 kilometristä kuparinauhaa. Kirkkosalia kiertää 180 kattoikkunaa, joiden lävitse heijastuva valo luo tilaan vaikuttavia valoilmiöitä jokaisena vuodenaikana. Kallioseinät ovat rosoiset sekä esteettisistä että akustisista syistä: jo alun perin tilasta suunniteltiin musiikkikirkkoa, jossa järjestettäisiin paljon tapahtumia. Kiireisimpinä vuosina Temppeliaukion kirkossa on järjestetty jopa 400 konserttia ja tilavarausmahdollisuuksista kysellään maailmanlaajuisesti.

Temppeliaukion kirkko on avoinna vierailijoille lähes 365 päivänä vuodessa. Tarkistathan tarkat aukioloaikatiedot kirkon kotisivuilta www.temppeliaukionkirkko.fi.