Kuusiluoto

Kuusiluoto, 00560 Helsinki

Kuusiluoto on saari keskellä Vanhankaupunginselkää. Saari on yleistä virkistysaluetta ja sinne johtaa vähän yli kilometrin pituinen pitkospuureitti läpi Vanhankaupunginlahden suojelualueen laajan ruovikon. Luontoharrastajien yhdistys Vanhankaupungin kulttuuri-ekologinen klubi ry on vuokrannut Kuusiluodon vanhan puuhuvilan.

Kuusiluoto on kaikkina vuodenaikoina kiehtova ja syrjäinen paikka keskellä kaupunkia. Saaressa aistii vanhan huvila-ajan, kesäsiirtoloiden ja ammattikalastajien henkeä. Kuusiluodossa käyskentelee kaikenlaisia kaupunkilaisia, lapsiperheitä eväsretkellä, geokätköilijöitä, lintuharrastajia ja onkijoita.

Kuusiluodon eteläpuolella siintää avara Vanhankaupunginselkä ja kaupungin profiili. Pohjoisessa ja idässä aukeaa lintuparatiisiksi kutsuttu Helsingin tärkein ja laajin luonnonsuojelualue.

Kuusiluodossa on lampaita kesäkuun alusta lokakuulle. Niille ei pidä syöttää eväitä, etteivät ne opi röyhkeän tuttavallisiksi tai saa liikaruoasta ähkyä.

Kuusiluodon lounaiskärjen laiturilta voi onkia ja uida omalla vastuulla. Laiturilta ei pidä hypätä veteen, avotulen tekeminen on myös kielletty.