Valokuva iStock

Metsäkylpy Pihlajasaaressa – pysähdy ja nauti luonnosta

Merisatamanranta 10, 00150 Helsinki
Järjestäjä: SOWL Nature Wellbeing
Kesto: 3 tuntia
Hinta: 109 €

Oletko kyllästynyt kiireeseen ja olemaan liimautuneena puhelimeesi? Lataa kehosi ja mielesi, ja herätä kaikki aistisi eloon rentoutumalla Helsingin kauneimmassa luonnossa uudella tavalla!

Jätä kaupunki taaksesi ja liity metsäterapiaoppaamme mukaan ohjattuun metsäkylpykokemukseen kauniilla Pihlajasaarella, vain 10 minuutin venematkan päässä mantereesta (laivalaiturin osoite Merisatamanranta 10, Helsinki).

Metsäkylpyretki ei ole patikka eikä luonto-opastus, vaan tieteeseen perustuva hyvinvointiharjoitus, jonka suosio kasvaa maailmanlaajuisesti. Se sisältää hitaasti kävelemistä, pysähtymistä ja luonnon äänien, tuoksujen, värien, muotojen ja tunnelman aistimista kaikilla viidellä aistilla, yksinkertaisten mutta vaikuttavien harjoitteiden avulla. Metsäkylpy on yhtä paljon oman itsesi kuin luonnonkin kuuntelemista.

Metsäkylpy (shinrin-yoku, tai metsäterapia) kehitettiin Japanissa 1980-luvulla. Se on kokonaisvaltainen harjoitus, joka vahvistaa luonnon tarjoamia luontaisia terveyshyötyjä, edistää rentoutumista, vähentää stressiä ja parantaa immuunijärjestelmää.

Tapaat oppaasi laiturilla ja hyppäät vesibussiin. Pian sinua tervehtivät hiekkarannat, metsäpolut ja mielikuvitusta herättävät kalliomuodostelmat. Aisti saaren luonto jokaisella solullasi ja tunne raikas merituuli, joka huuhtoo huolesi pois. Anna linnunlaulun, humisevan tuulen ja aaltojen liplatuksen äänien viedä mukanaan.

Matkan varrella opas kutsuu sinut tekemään helppoja aisti-, hengitys- ja luontoyhteysaktiviteetteja, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja päästämään irti. Yhdisty uudelleen luontoon – ja itseesi.

Päätämme retken jakamalla kokemuksiamme, nauttien nuotiokahvit tai -teet, villimustikkashotit ja pientä purtavaa. Mielesi, kehosi ja sielusi täyttyvät rauhalla.

Metsäkylvyn jälkeen voit vielä jäädä tutkimaan saarta itsenäisesti.

Tervetuloa nauttimaan Helsingin saaristosta ja hidastamaan tahtia SOWL kanssa!

Saatavilla

май
-
август

Aukioloajat

пн
11.30
-
14.30
чт
11.30
-
14.30