Valokuva Susanna Almén

Nuuksion Poropuisto

Nuuksiontie 83, 02820 Espoo
Järjestäjä: Sea & Mountain Adventures Oy
Kesto: 3 tuntia
Hinta: 10 - 60 €

Koe ripaus pohjoisen taikaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa! Vain noin 30 km / 30 min Helsingin keskustasta ja lentokentältä. Yksityisomisteisen poropuiston rajanaapurina on Nuuksion kansallispuisto. Poropuiston kaivosladossa on mahdollista kaivaa oma onnenkivi, kotimainen raaka-ametisti. Kiven mukana tulee aitoustodistus.

Poropuisto on auki erikseen mainittuina päivinä, pääasiassa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-15 (kesäkautena klo 13-16). Pääsylipun voi ostaa paikan päältä tai etukäteen SmaShop -verkkokaupastamme. Varausta ei tarvitse tehdä etukäteen yleisenä aukioloaikana.

Liput: 25 € aikuinen, 10 € lapsi (4-11 v.), 60 € perhelippu (2 aikuista + 2 lasta), 0,3 v. veloituksetta, opiskelijakortilla -10%

Yhdistelmälippu poropuistoon ja ametistikaivoslatoon: 50 €.

Vierailu yleisenä aukioloaikana sisältää jäkälää poroille syötettäväksi, nokipannukahvin (tee, mehu) ja pullan tunnelmallisessa kodassa nuotiotulilla. Pieni matkamuistopuoti on auki.

Joulukuussa tarjoilemme glögiä ja pipareita. Joulupukki on paikalla joulukuun viikonloppuina la-su, myös tammikuussa on erikoisaukioloajat.

Yksityisvierailut ovat mahdollisia muina aikoina tilauksesta etukäteen.

Liikenneyhteys poropuistoon: Lähijuna U, E, L Helsinki-Espoon keskus, josta bussi nro 245 Nuuksioon. Bussipysäkki: PUNJONSUO (kaksi pysäkkiä Suomen luontokeskus Haltiasta eteenpäin).