Valokuva Katri Lehtola/Metsähallitus

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

Lyhyen matkan päässä Helsingistä sijaitsee Nuuksion kansallispuisto – suuri ja koskematon luonnonsuojelualue, jonka lukuisat polut kiemurtelevat hiljaisten metsäisten rinteiden ja laaksojen läpi, joissa on useita kasvillisuudeltaan ja eläimistöltään rikkaita järviä, lampia ja soita. Puistossa on yli 30 kilometriä merkittyjä reittejä, joilla liikkuen voi tutustua puiston kauniisiin maisemiin ja monipuoliseen kasvistoon ja eläimistöön.

Nuuksiossa on vaikeustasoltaan ja pituudeltaan erilaisia reittejä sekä noin 2 kilometriä pitkä esteetön rengasreitti Maahisenkierros, jonka lähtöpiste on lähellä Haltiaa. Puistossa voi myös ratsastaa ja maastopyöräillä niihin tarkoitetuilla reiteillä.

Nuuksio on loistava päiväretkikohde monenlaisiin aktiviteetteihin: lyhyet ja pidemmät vaellukset, melontaretket, maastopyöräily, opastetut luonto-/aktiviteettiretket, marjastus, perhepiknik tai telttaretki. Kanootteja ja läskipyöriä on vuokrattavana muutamassa kohteessa ja voit jopa vuokrata retkeilyvarusteita tarvitessasi Haltiasta.

Nuuksion palvelut soveltuvat myös pidempään oleskeluun; alueelta löytyy erilaisia majoitusvaihtoehtoja, ravintola- ja kahvilapalveluja sekä opastettua ohjelmapalvelutatarjontaa suomeksi ja englanniksi. Nuuksion kesäkauden viikko-ohjelman löydät nuuksiolakeland.fi tai visitespoo.fi -sivuilta.

Ennen kuin lähdet itse kansallispuistoon, vierailu Suomen luontokeskus Haltiassa on suositeltavaa. Tämä upea kokonaan puusta valmistettu arkkitehtoninen ihme esittelee suomalaista luontoa valaisevilla Nuuksion kasvistoa ja eläimistöä esittelevillä näyttelyillä. Paikalliset bussit Nuuksion kansallispuistoon pysähtyvät sen oven ulkopuolella, ja läheiset polut johtavat varsinaiseen puistoon. Haltian näyttelyiden lisäksi siellä on suosittu ravintola, jossa tarjoillaan lounasta. Lisätietoja Haltiasta: haltia.com

Tutustu myös Nuuksio Lakeland -sivustoon, joka kokoaa yhteen Nuuksion alueen majoitus-, aktiviteetti-, kokous- ja virkistyspäiväpalvelut. www.nuuksiolakeland.fi