Valokuva Hotel AX, Primehotels Oy

Hotel AX

Välimerenkatu 18, 00220 Helsinki

Hotel AX avaa ovet taiteeseen ja Helsingin taidetarjontaan, samalla kun se on jo itsessään taide-elämys. Myös hotellin nimen – the Art Experience – juuret juontavat kokonaisvaltaiseen taidekokemukseen.

Taidehotelli on toteutettu yhteistyössä suomalaisten eturivin nykytaiteilijoiden kanssa. Konseptin ytimessä on suomalainen nykytaide. Kokonaisuuden kapellimestarina on toiminut sisustusarkkitehti, muotoilija ja kuvanveistäjä Stefan Lindfors. Hotellin sisä- ja ulkopuolelta löytyvän monipuolisen taiteen lisäksi AX toimii vierailijoille alustana, mahdollistajana ja porttina koko Helsingin kulttuuri- ja taide-elämään.

Hotellin ravintola, AX Restaurant, palvelee asiakkaitaan vaikuttavilla ja herkullisilla annoksilla, jotka ovat kuin taideteoksia itsessään, iltamyöhään saakka. AX Restaurantissa on tarjolla päivittäin lounas sekä viikonloppuisin tarjolla on herkullinen brunssi.

Hotellin aulasta kierreportaita pitkin kulkien pääsee kulkemaan taidetta ja yllätyksiä pursuavaan AX UNDERiin, hotellin aamiais- ja tapahtumatilaan. Kesäaikaan ravintola laajenee sisäpihan terassille, keitaanomaiseen AX GARDENiin. Hotel AX on myös täynnä kutkuttavaa tapahtumaa hotellin vieraille ja paikallisille asukkaille, kun AX Club tarjoilee erilaisia tapahtumia ja keikkoja hotellin tiloissa.

Hotel AX:n uniikit huoneet palvelevat sekä rentoutumisen tarpeessa olevaa vierailijaa, että uteliaampaa sielua, joka kaipaa ympärilleen inspiraatiota tai kokonaan uudenlaista luovuuden leikkikenttää. Ainutlaatuiset taideteokset, Joutsenen kuohkea untuvapeitto ja kylpyhuoneessa odottavat luonnollista alkuperää olevat Dermosil Juuri -tuotteet tarjoavat erinomaiset puitteet vierailulle.

Taide on vahvasti läsnä Hotel AX:ssa ja olemme uudenlainen ympäristö elämyksille ja kokemuksille sekä vaikuttavalle taiteelle. AX:ssa voit ihastella ja uppoutua taiteeseen nautiskellessasi herkullista aamiaista hyvin nukutun yön jälkeen, kuten myös à la carte -illallisella hotellin ravintolassa, sillä taideteokset ovat sijoiteltu tarkkaan valituille paikoilleen ympäri hotellia.