Kaivopuisto

Iso Puistotie-Ehrenströmintie-Itäinen Puistotie, 00140 Helsinki

Suurlähetystöjen ja huviloiden Kaivopuisto on yksi Helsingin vanhimmista puistoista. 1800-luvulla puistossa oli kuuluisa kylpylä. Sekä oman maan säätyläiset että ulkomaiset kylpylävieraat pitivät Kaivopuistoa kohtaamis- ja huvittelupaikkanaan. 1800-luvun lopulla puisto muuttui herraskaisesta ylellisyyspuistosta suosituksi kansanpuistoksi.

Kaivopuisto on helsinkiläisten perinteisin ulkoilu- ja virkistysalue. Meren läheisyys, kalliot, vaihteleva maasto ja laajat nurmialueet tarjoavat mahdollisuuksia oleiluun ja monenlaisiin harrastuksiin. Talvisin, lumitilanteen niin salliessa, on Kaivopuiston loivat rinteet suosittuja mäenlaskijoiden keskuudessa.

Puistossa on muun muassa lasten leikkipaikka, koira-aitaus ja shakinpelaajien paikka. Kaivopuiston korkeimmalla kohdalla sijaitsee Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tähtitorni. Kaivopuiston edustalta lähtevät myös yhteysveneet läheisiin saariin: Särkälle, Harakkaan ja Uunisaareen. Rannasta ja lähisaarista löytyy useita kahviloita ja ravintoloita.