Valokuva © Sublime Music Agency

Ääni on naisten – Suuri naistenpäivän juhlakonsertti

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Ääni on naisten – Suuri naistenpäivän juhlakonsertti Musiikkitalossa.

Ääni on maaliskuussa jälleen naisten, kun upeat muusikot, runous ja sanat nostetaan estradille Anna-Mari Kähärän emännöimässä naistenpäivän konsertissa Kähärän intohimona on runojen säveltäminen, ja juhlakonsertissa kuullaan hänen musiikkiaan muun muassa Minna Canthin, L. Onervan, Christina Rossettin, Susanna Haaviston ja Miira Sippolan teksteihin.

Musiikkitalon lavalla nähdään suomalaisen kuoromusiikin kärkeen kuuluvat KYN ja Philomela, johtajinaan musiikkineuvokset Kaija Viitasalo ja Marjukka Riihimäki sekä Jennifer Moir. Lähestulkoon sadasta naislaulajasta muodostuvan suurkuoron kanssa lavalle nousevat muun muassa Seela Sella, Maria Ylipää ja Essi Wuorela.

Huippusuosittu musikaali ”Kysy Siskoilta” on naurattanut ja liikuttanut loppuunmyytyjä katsomoita Turun kaupunginteatterissa syksystä 2021. Naisten elämästä estrogeenin armoilla kertovat konsertissa Susanna Haavisto, Eija Ahvo, Anna Victoria Eriksson, Linda Hämäläinen, Pauliina Saarinen ja Sara Puljula. Satu Rasilan käsikirjoittaman ja ohjaaman musikaalin laulujen tekstit ovat Susanna Haaviston ja sävellykset Kähärän.

Juhlakonsertissa kuullaan myös Armotonta menoa – hoivatyön lauluja -elokuvan musiikkia ensimmäistä kertaa livekuoron esittämänä. Kähärä on säveltänyt elokuvaan kuoromusiikkia, joiden sanat perustuvat hoivatyöntekijöiden anonyymeihin kirjeisiin. Ajankohtainen vanhushoivan kriisistä kertova dokumentaarinen lauluelokuva on tyhjentänyt palkintopöytiä niin Suomessa kuin ulkomailla. Esityksen alustaa elokuvan ohjaaja Susanna Helke.

Musiikkitalo

11.3.2023
Klo 18-20:00
Liput 35€ / 23€