Valokuva © Nils Krogell

Aavesonaatti

Aleksis Kiven katu 17/ Bruno Granholmin kuja, 00510 Helsinki
Vallilan näyttämö

Strindbergin ikiaikainen klassikko saa uuden tulkinnan Laura Jäntin versiossa, joka yhdistää magiaa, manipulaatiota ja illuusiota fyysisen teatterin unenomaisee

Strindbergin ikiaikainen klassikko saa uuden tulkinnan Laura Jäntin versiossa, joka yhdistää magiaa, manipulaatiota ja illuusiota fyysisen teatterin unenomaiseen tanssiin. Aavesonaatti johdattelee katsojan petosten ja itsepetosten, muunneltujen totuuksien ja taikuuden kyllästämään maailmaan. Mikään ei ole sitä, miltä se näyttää; koko olemassaolo näyttäytyy samanaikaisesti huimalta ja heiveröiseltä, sumuiselta ja kristallinkirkkaalta.

August Strindberg raivasi Aavesonaatilla tietä uusille muodoille ja sisällöille eksressionistisen ja absurdin näyttämötaiteen saralla. Näytelmä on pirullisen terävä kritiikki nykyajasta ja ihmiskunnan pysähtyneisyydestä. Se maalaa vahvalla pensselillä näkyviin elämisen monimutkaiset, sotkuiset ja epämääräiset puolet puhkaisten samalla ihmisten saippuakuplamaiset mielikuvat omasta elämästään.

Ohjaaja Laura Jäntti on luonut teoksen yhdessä kolmen valovoimaisen esiintyjän kanssa, jotka tuovat lavalle vahvan näyttelijäntyön lisäksi myös laulua, tanssia ja sirkusta.

Salaisuudet paljastuvat, unelmat murskautuvat, voittajat häviävät ja häviäjät voittavat. Mutta kuka on lopulta kuka karusellin pyöriessä yhä 

 

Vallilan näyttämö

4.-6.11.2023

 

Esitykset:

4.11. klo 14 & 6.11. klo 19

 

Liput 22-32€ Fientasta, kesto 1 h 15 min

Esitys on ruotsinkielinen