Valokuva Finnfoto Galleria (c) Mikko Säteri

Abandoned Nordic

Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki
Finnfoto Galleria

Valokuvausalan keskusjärjestö Finnfoto ry ottaa toiminnassaan uuden askeleen avaamalla helmikuun alussa Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Redissä.

Valokuvausalan keskusjärjestö Finnfoto ry ottaa toiminnassaan uuden askeleen avaamalla helmikuun alussa Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Redissä. Uuden pysyvän Finnfoto Gallerian tavoitteena on nostaa valokuvan ja sen tekijöiden tunnettuutta tuomalla maksuttomat näyttelyt ihmisten lähelle sinne, missä he liikkuvat niin arjessa kuin vapaa-ajallaankin. 

Gallerian ensimmäinen näyttely on Tanja Palmusen ja Kimmo Parhialan Abandoned Nordic, johon kulminoituu tuhansien tuntien etsiminen, löytäminen ja hiljaisuudessa valokuvaaminen. Kaikki alkoi vuonna 2015 kun Tanja Palmunen ja Kimmo Parhiala astuivat sattumalta hylätyn mielisairaalan ovista. Ovien takaa löytyi kokonaan toisenlainen maailma ja siihen maailmaan he halusivat palata uudelleen.

Tanja ja Kimmo ovat kiertäneet Euroopan umpeenkasvaneita linnanaukioita ja syrjäisten kylien harvoin kuljettuja polkuja, etsien hylättyjen rakennusten outoa lumoa. Valokuvaaminen pimeissä ja pölyisissä rakennuksissa on haastavaa, mutta samalla harrastus on vienyt seikkailijat Euroopan kolkkiin, joihin harva turisti eksyy.

Näyttely avaa ovet ranskalaisiin aikakapseleihin, Italian vuoristossa uinuviin huviloihin ja mahtaileviin puolalaisiin linnoihin.

 

Finnfoto Galleria, Kauppakeskus Redi, 2. krs, A2-03 -liiketila

6.2. - 1.4.2023 päivittäin klo 7-24

Vapaa pääsy