Adventures of Harriharri – Episode III – Suomen Tarinat

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Videopeliesityksessä Harriharri taistelee sosiaalisen syrjäyttämisen voimia vastaan integroituakseen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Videopeliesityksessä Harriharri taistelee sosiaalisen syrjäyttämisen voimia vastaan integroituakseen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Esitys seuraa Harriharrin elämää Helsingissä. Pelin päähahmo Harriharri on juuri saapunut Suomeen ja toivoo saavansa uusia ystäviä sekä lämpimän vastaanoton uuteen kulttuuriin. Harriharri luottaa itseensä ja motivaatioonsa toimia myös osana paikallista taidemaailmaa. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä.

Pelissä Harriharri joutuu tutustumaan suomalaiseen kulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikkaan hämmentävillä tavoilla, jotka murskaavat hänen naiivin kuvansa Suomesta. Ponnisteluistaan huolimatta hän kohtaa jatkuvia vastoinkäymisiä pyrkiessään suomalaisen yhteiskunnan jäseneksi.

Pelin vaikeimmilla tasoilla Harriharrin täytyy taistella byrokraattista koneistoa ja sosiaalisen syrjäyttämisen rakenteita vastaan improvisoidun rapin ja laulun keinoin. Jokainen esitys on uniikki monipelaajakokemus, sillä yleisö voi vaikuttaa pelin kulkuun. Liity Harriharrin seuraan hiphopfantasiaseikkailuun!

Kävi miten kävi, Harriharri ei saa luovuttaa!

Pelisuunnittelija ja esittäjä: Harold Hejazi
Pelinkehittäjät: magu & Rolands Tīss
Säveltäjä ja äänisuunnittelija: Eliel Tammiharju
Videoteknikko: Jokke Heikkilä

Sisältöhuomautukset: Esitys sisältää voimakkaita valoja ja värejä sekä karkeaa kielenkäyttöä. Esitys kertoo rasismista, ei välttämättä sovi herkille katsojille.

Harriharri on osa Suomen tarinat -hanketta, jossa tutkitaan suomalaista historiakulttuuria, millaisia narratiiveja Suomen historiasta kerrotaan, miten niiden sisällöstä on neuvoteltu ja millaisia merkityksiä kansalaiset näille kertomuksille asettavat. Suomen tarinat -projektin rahoittaa Koneen Säätiö ja sen kotipaikka on Helsingin yliopiston poliittisen historian oppiaine. Hanke aloitti toukokuussa 2021 ja on kolmivuotinen.

Esityksen kesto: n. 60 min
Kieli: englanti
Ikäsuositus/ikäraja: +12-v

Esitys on alun perin tuotettu Nykyesityksen näyttämölle, ja sitä tuki Taiteen edistämiskeskus.

Pysy kuulolla ja ota seurantaan @harriharrigame Instagramissa!

Katso aiemmat osat täältä:
Jakso I: https://youtu.be/VAMZKqDMoKA
Jakso II: https://youtu.be/FP8Of8MNT_I