Afrosuomalaiset Helsingissä kuvankeräystyöpaja: teemana Vuosaari (Vuotalossa)

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Mitä Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelystä puuttuu? Tule kuvankeräystyöp…

Mitä Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelystä puuttuu? Tule kuvankeräystyöpajaan lisäämään omat kuvasi osaksi näyttelyä!

Työpajassa osallistujat jakavat valokuvia omasta puhelimestaan ja valitsevat lopuksi yhdessä, mitkä kuvat päätyvät esille näyttelyyn. Työpajassa kerätyt kuvat lisätään näyttelytilassa niille varattuun näyttöön, jossa ne ovat nähtävillä 24.9. asti. Työpaja järjestetään poikkauksellisesti Vuotalossa ja teemana on Vuosaari.

Työpajan vetäjä on Alice Mutoni.

Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen. Jokaiseen työpajajaan ilmoittaudutaan erikseen.

Työpajojen ajankohdat ja teemat: to 17.8. klo 17–19: teemana Vuosaari (huom! poikkeuksellisesti paikkana Vuotalo) ke 23.8. klo 17–20: teema ilmoitetaan myöhemminna arki

Tärkeää tietoa osallistujille:

Osallistujalle riittää, kun saapuu paikalle puhelin mukanaan. Puhelimeen ei tarvitse ladata sovellusta, kuvia pääsee jakamaan verkkopalveluun linkillä. Käytössä on Kuvat.fi -palvelu, jonka käyttäminen on helppoa ja osallistujia opastetaan palvelun käytössä. Työpajassa on mahdollista myös digitoida muutamia vanhoja kuvia. Käytössä on museon digitointipiste, jolla vanhasta kuvasta saa helposti laadukkaan tiedoston. Digitointia voi tehdä vain yksi kerrallaan, joten osallistujalta voidaan digitoida enintään 10 kuvaa. Tärkeää on, että kuvan jakajalla on oikeus kuvan jakamiseen sekä lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä. Toisen henkilön ottamaa kuvaa ei saa jakaa ilman kuvaajan lupaa. Osallistuja voi halutessaan tarjota kuvaa liitettäväksi myöhemmin myös museon kokoelmiin.

Kuva: Alice Mutoni