Ala-Malmin puiston asukastilaisuus ja suunnitelmaluonnokset esillä.

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Helsingin kaupunki laatii Malmi-talon eteläpuolella sijaitsevan Ala-Malmin puiston puistosuunnitelmaa.

Helsingin kaupunki laatii Malmi-talon eteläpuolella sijaitsevan Ala-Malmin puiston puistosuunnitelmaa. Suunnittelualueeseen kuuluvat lisäksi Teerenpelinpolku ja Ala-Malmin raitti. 

Puistosuunnitelman luonnos esitellään asukkaille keskiviikkona 24.4.2024 klo 18–19 Malmitalolla, osoitteessa Ala-Malmin tori 1. Tilaisuudessa voi kommentoida suunnitelmia ja esittää toiveita.

Suunnitelman tavoitteena on Ala-Malmin puiston viihtyisyyden, turvallisuuden ja toiminnallisuuden lisääminen. Tavoitteena on myös kehittää alueen monipuolista tapahtumakäyttöä. Ala-Malmin raitti ja Teerenpelinpolku kunnostetaan vastaamaan esteettömyyden erikoistasoa. Ala-Malmin puisto on kasvillisuudeltaan, rakenteiltaan ja tilalliselta jäsentelyltään ainutlaatuinen helsinkiläispuisto. Sen persoonalliset ominaispiirteet säilytetään ja sinne lisätään mm piknik-pöytiä, toiminnallisia varusteita kuten pingispöytiä, shakkilautoja sekä leikkiin  ja musisointiin innostavia kalusteita ja mahdollistetaan esiintymislavan rakentaminen. Avaruutta ja näkyväisyyttä lisätään turvallisuuden tunteen parantamiseksi.

Tavoitteena on, että puistosuunnitelma hyväksyttäisiin syksyllä 2024 ja rakentaminen alkaisi lähivuosina.