Alexander Salvesen: Mistäs me sitten leikataan? – Lux Helsinki Kanneltalossa

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Suren kaadettuja puita. Kuivuneita kankaita. Aurattuja mättäitä. Ojitettuja soita. Suurin osa tuhosta aivan turhaa. Väkivallan luontoa vastaan on loputtava.

Suren kaadettuja puita. Kuivuneita kankaita. Aurattuja mättäitä. Ojitettuja soita. Suurin osa tuhosta aivan turhaa. Väkivallan luontoa vastaan on loputtava.

Leikkureiden sijaan tarvitsemme lisää hoivaa, empatiaa, pehmeyttä, rakkautta ja tukea sinne, missä sitä tarvitaan.

Ennätyshakkuiden myötä hiilinielut ovat romahtaneet, monimuotoisuus ja ekosysteemien resilienssi pienenee pelottavaa vauhtia. Keskusta, Kokoomus, Kristillisdemokraatit sekä Perussuomalaiset ovat järjestelmällisesti vastustaneet ja hidastaneet ilmastotoimien täytäntöönpanoa sekä toimia luonnon ennallistamiseksi.

Piirrän viivoja pystyyn ja vaakaan, omaa tukkimiehen kirjanpitoa talojen seiniin. Aika loppuu kesken.

Mistäs me sitten leikataan? on kineettinen nelikanavainen analoginen projisointi ja oodi suomalaiselle katoavalle metsäluonnolle.

Teos on Lux Helsingin tilaustyö. Valoteos koettavissa iltaisin klo 17–22.

Alexander Salvesen on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti taiteen parissa. Salvesen hyödyntää teoksissaan usein valoa ja teokset pohjaavat värien, esineiden ja muotojen keskinäisiin suhteisiin, niiden herättämiin mielikuviin sekä havaintokokemukseen.

Salvesenin työt kumpuavat usein luonnosta ja luonnonilmiöistä sekä meitä ympäröivästä poliittisesta ilmapiiristä. Töissään hän on ottanut vahvasti kantaa meneillään olevaan lajikatoon, ilmastokatastrofiin ja elinympäristöjen muutokseen.

Hänen töitään on ollut esillä museoissa, gallerioissa ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Salvesen toimii myös ajoittain valotaiteen kuraattorina ja visualistina esittävän taiteen kontekstissa.