Alis – DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Ohjaajat Clare Weiskopf ja Nicolás van Hemelryck antavat ryhmäkoti La Arcadiassa asuville tytöille tehtävän. He pyytävät heitä sulkemaan silmänsä ja kuvailemaan mielikuvitusystävää sekä luokkatoveria, 15-vuotiasta Alisia. Miten Alis on päätynyt asumaan ryhmäkotiin, joka auttaa bogotalaisia tyttöjä, jotka eivät syystä tai toisesta voi asua perheidensä luona? Millaisia kokemuksia Alisilla on ollut ystävyydestä ja ensirakkaudesta? Entä surusta, väkivallasta, hyväksikäytöstä tai kodittomuudesta? Millaisia haaveita Alisilla on, mitä hän toivoo tulevaisuudelta?

Tehtävä antaa haastateltaville mahdollisuuden purkaa ja käsitellä omia tunteitaan sekä traumojaan mielikuvituksen kautta. Tytöt pohtivat elämää ryhmäkodissa, jossa he ovat turvassa Bogotan armottomilta kaduilta, mutta toisaalta kaipaavat ulkomaailman vapautta. Mielikuvituksen ja todellisuuden rajat häilyvät, kun Alisin tarina rakentuu ja kietoutuu haastateltavien omiin kokemuksiin.

Koskettava dokumentti käsittelee vaikeita teemoja, mutta pitää silti sisällään toiveikkaita ja sydäntä lämmittäviä hetkiä. Elämä on kohdellut Alisia kaltoin, mutta hänen tarinastaan välittyy myös toivonkipinä. Rankkojen ja murheellisten tarinoiden väliin mahtuu ilon ja tanssin täyteisiä hetkiä, joissa korostuu etenkin ystävyyden ja luovuuden tärkeys.

Mira Sairanen

Elokuva on nähtävissä myös verkossa festivaalin aikana!

Kieli: espanja
Tekstitys: englanti
Kesto: 84 min
Ikäraja: K7
Vuosi: 2022
Tuotantomaa: Kolumbia, Romania, Chile

Ohjaaja: Nicolás van Hemelryck, Clare Weiskopf
Tuottaja: Alexandra Galvis, Radu Stancu
Tuotantoyhtiö: Casatarántula
Levitysyhtiö: Latido Films
Käsikirjoitus: Tatiana Andrade, Anne Fabini, Gustavo Vasco, Clare Weiskopf, Nicolás Van Hemelryck
Leikkaus: Anne Fabini, Gustavo Vasco
Kuvaaja: Helkin René Díaz G.
Musiikki: Miguel Miranda, José Miguel Tobar
Äänisuunnittelu: Marius Leftărache, Patrick Alexander