Angelika Klas - 25 vuotta LAULUN JUHLAA!

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Angelika Klas juhlii monipuolista uraansa 25-vuotis taiteilijajuhlakonsertilla joka vie yleisön matkalle Angelikan ja hänen yleisönsä suosikkilauluhin ooppera- ja operettiklassikoista ikivihreisiin, jazziin ja tietenkin upeisiin argentiinalaisen tangon klassikoihin.

Angelika Klas juhlii monipuolista uraansa 25-vuotis taiteilijajuhlakonsertilla joka vie yleisön matkalle Angelikan ja hänen yleisönsä suosikkilauluhin ooppera- ja operettiklassikoista ikivihreisiin, jazziin ja tietenkin upeisiin argentiinalaisen tangon klassikoihin.

Mukana juhlalavalla loistavat lauluartistit Marion Melnik ja Hannu Lehtonen ja säestyksestä vastaa virtuoottinen Janne Hovi Trio. Illan sitoo sanoin yhteen legendaarinen pianotaiteilija ja juontaja Seppo Hovi kertoen Angelikan elämästä ja uran vaiheista nivoten ne yhteen kultaisin langoin laulujen kanssa. Konsertin yhteydessä julkaistaan myös Angelikan 25-vuotisen uran taiteilijajuhlalevy ”Laulun Juhlaa”!

Sopraano Angelika Klas tunnetaan erityisen monipuolisena taiteilijana. Hänen laaja ohjelmistonsa ulottuu ooppera-, orkesteri- ja kamarimusiikista musiikkiteatteriin, tangoon ja jazziinkin. Hänen karismaattinen esiintyminen ja vaikuttavat tulkinnat ovat osa hänen valloittavaa taiteilijapersoonaansa. Angelikan laaja ura kattaa monia musiikkityylejä barokista nykymusiikkiin pieniltä kamarimusiikkilavoilta suurille areenoilla ja ooppera- ja operettirooleista musikaaliin. Hänet tunnetaan myös argentiinalaisen tangon ja Astor Piazzollan laulumusiikin ainutlaatuisena tulkitsijana.

Konsertin muu esiintyjäkaarti edustaa Suomen ehdotonta muusiikkikärkeä.
Seppo Hovi tunnetaan niin taiturillisena pianistina kuin puhujana kattavan ja monimuotoisen konsertti- ja tv - uransa kautta. Tässä konsertissa hänen värikkäät tarinansa nivovat kultalangoin yhteen Angelikan elämää, uraa ja musiikkia.
Sopraano Marion Melnik on ansioitunut oopperalaulaja jota on kuultu niin Suomen Kansallisoopperassa kuin Savonlinnan Oopperajuhlilla, sekä monilla konserttilavoilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on lisäksi Angelikan sisar ja he ovatkin laulaneet lapsesta asti yhdessä. Yhteisessä esiintymisessä on aina jotain erityistä.
Hannu Lehtonen tunnetaan hurmaavaäänisenä, suurten tunteiden tulkkina. Konserttilavojen suosikkibaritonin monipuolisesta ohjelmistosta jokainen kuulija löytää itselleen ne rakkaimmat sävelmät: koskettavista laulelmista tulisiin latinalaisrytmeihin ja viihdemusiikin helmiin. Angelika ja Hannu ovat esiintyneet yhdessä vuosien monenlaisissa produktioissa tangomusikaalista laajoihin konserttikiertueisiin ja intiimeihin yksityistilaisuuksiin.
Pianotaitelija Janne Hovi on myös erityisen monipuolinen muusikko. Hänen ohjelmistonsa kattaa niin klassista pianomusiikkia kuin jazzia ja kevyempääkin. Angelika ja Janne ovat tehneet pitkään yhteistyötä hyvin monenlaisten esiintymisten ja projektien parissa. Angelika luonnehtiikin Jannea pianistiseksi aisaparikseen.
Mervi Myllyoja on virtuoottinen viulisti jolla on kyky eläytyä erilaisiin tyyleihin ja tuoda mukaan omaa persoonallista improvisaatiotaan ja sointiaan. Hänetkin tunnetaan laaja-alaisena muusikkona. Mervi on toiminut Angelikan kanssa yhdessä monissa konserttiproduktioissa.
Basisti Hannu Rantanen soittaa monen tyylisissä ja erilaisissa kokoonpanoissa orkestereista pienyhtyeisiin. Hänen soittoaan on kuultu mm. pop, jazz, fuusio jazz, kansanmusiikki, viihdemusiikki, latin, flamenco sekä tangon kokoonpanoissa. Hannu esiintyy usein Angelikan kanssa monissa erilaisissa konserttiproduktioissa.

Esiintyjät:
Angelika Klas, sopraano
Marion Melnik, sopraano
Hannu Lehtonen, baritoni
Janne Hovi Trio
- Janne Hovi, piano
- Mervi Myllyoja, viulu
- Hannu Rantanen, basso
Seppo Hovi, juonto ja piano

Ikäraja: S

Kesto n. 2,5 h, sisältää väliajan