Anna Murtola: La Tierra Blanca – Get Together Music Series

Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, Oulussa syntyneen Anna Murtolan uusin projekti La Tierra Blanca tarjoaa maailmanluokan flamencoa.

Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, Oulussa syntyneen Anna Murtolan uusin projekti La Tierra Blanca tarjoaa maailmanluokan flamencoa.

La Tierra Blanca" on yhdistelmä espanjalaista flamencoa ja laulajan omia pohjoisia juuria. Pohjois-Suomesta kotoisin olevan Murtolan musiikki ammentaa sanoituksensa ja teemansa pohjoisen luonnon ja mielenmaisemista, henkilökohtaisista kokemuksista ja menneiden aikojen tarinoista. Mukana on myös suomalaista kansanperinnettä.

Konsertissa äänitaiteilija Paavo Impiön luonnonäänikollaasit ja synteettiset äänimaisemat kohtaavat flamencolaulun herkkyyden ja riisuvan voiman. Kappaleiden koskettavat sävellykset ja sanoitukset yhdistyvät suomalaisen flamencon huippumuusikoiden tinkimättömään musiikilliseen asiantuntemukseen.

Esiintyjät:
Anna Murtola, laulu
Joonas Widenius, kitara
Ricardo Padilla, lyömäsoittimet
Lotta-Maria Heiskanen, viulu

Konsertin kesto: noin 60 min.
Vapaa pääsy

HUOM! Esityspaikka: Kulttuuritila Merirastin salissa, Jaluspolku 3

"Tässä hän onnistuu yhdistämään flamencon pohjoisen musiikkiperinteisiin ja Oulun moderniin äänimaisemaan. Tämä kuulostaa loogisemmalta kuin miltä se aluksi vaikuttaa."
★★★★ Concerto Magazine

"Albumi on voimakas, herkkä, soinnikas, hehkuva, jääkirkas, inhimillisen lämmin, täynnä tunnetta ja tarinoita, jotka kumpuavat Murtolan omista kokemuksista ja juurista."
Amanda Kauranne / YLE Radio, Sydänjuurilla-ohjelma.

"Anna Murtolan La Tierra Blanca on vuoden alun parhaita albumeja"
Kansanmusiikki-lehti 2023

Get Together Music Series
Heinäkuussa neljänä lauantaina järjestettävä konserttisarja esittelee maailmanmusiikin taitureita. Konserttisarjassa juhlitaan moninaisuutta, luovuutta ja musiikin universaalia kieltä. Tervetuloa kiehtovalle maailmanmusiikin melodioiden matkalle!

Sarjan on kuratoinut muusikko Ali Haithem, ja sen tuottaa Kulttuuriyhdistämö Interkult yhteistyössä Vuotalon kanssa.