Antero Raimo & Ovet – Open Stage

Antero Raimo & Ovet on vuonna 1992 perustettu yhtye. Musiikki on lämpimän humoristista, syvästi koskettavaa ja saanut vaikutteita eri musiikin tyylilajeista.

Antero Raimo & Ovet on vuonna 1992 perustettu yhtye. Musiikki on lämpimän humoristista, syvästi koskettavaa ja saanut vaikutteita eri musiikin tyylilajeista.

Yhtyeen jäsenet ovat vantaalaisia ja helsinkiläisiä opettajia, monet opiskeluaikoina toisiinsa tutustuneita. Soittajilla on monia yhtyeitä takanaan mm. Jukebox, Zetor, Jordnöts, Myrkky.

Yhtyeen jäsenet ovat tällä hetkellä:
Jari Rönkkö: rummut
Raimo Laine: laulu
Petri Sinivuori : basso
Tero Ylevä: harmonikka
Kimmo Salmela: kitara
Matti Kervinen: keyboard

Ensimmäisen kokoonpanon muodostivat Matti Jordman, Mikko Jordman, Jari Rönkkö, Raimo Laine, Tuomo Korpela ja Tero Siivonen. Hannele Voutilainen soitti viulua yhtyeessä 90-luvun loppupuoleen asti. Petri Sinivuori tuli basson varteen v. 2000 Tuomo Korpelan tilalle, ja Tero Ylevä v. 2005 Tero Siivosen tuuraajaksi ja vakijäseneksi. 2018 Matti ja Mikko Jordmanin tilalle astuivat Kimmo Salmela ja Matti Kervinen.
Yhtyeen kappaleet ovat pääasiassa Jari Rönkön säveltämiä ja Raimo Laineen sanoittamia.

Näin ura urkeni: vuonna 1993 yhtye äänitti naapurin 50 m² kaksiossa ensisinglensä. Rumpali paukutteli olohuoneessa, basisti makuuhuoneessa ja kitaristi eteisessä. Tarkkaamo sijaitsi makuuhuoneessa. Vinyylisinglelle päätyivät kappaleet "Mustikanpoiminta" ja "Jalkapallosankarit". Levyä ei markkinoitu mitenkään, se vain jaettiin radioihin.

Keväällä -95 julkaistiin kuuden kappaleen omakustanne; CD-single ”Uushumppaa”, jolle "Mustikanpoiminta" laitettiin mukaan. Sieltä kappale löydettiin ja se sai suuren suosion Radio Suomessa päätyen aina soitetuimpien listalle useiksi viikoiksi. "Mökille mennään" saavutti samanlaisen suosion seuraavana keväänä. Sittemmin radioasemat ovat soittaneet lisäksi mm. seuraavia kappaleita "Kesäloma maalla, "Ai, ai, ahdistaa", "Nassulan saunavuoro", "Kiiitos Minä", "Rasvat pois" ja "Ei tästä maailmasta".

Yhtye keikkailee valikoidusti, sillä jäsenillä on leipätyöt ja perheet, ja soittohommia halutaan tehdä sopivasti.