Antti Koukonen & Mika Savolainen: For the Year 2023

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

For the Year 2023 on Stoan tekniikan tervehdys yleisölle. Monikanavainen ääni-installaatio tuo kuulijoilleen melankolista toiveikkuutta.

For the Year 2023 on Stoan tekniikan tervehdys yleisölle. Monikanavainen ääni-installaatio tuo kuulijoilleen melankolista toiveikkuutta.

Kuluvan vuodenajan pimeys ja dystooppinen maailmantilanne verhoaa meidät helposti apatiaan, jonka keskellä on vaikea nähdä valoa. Pimeys kuitenkin kätkee aina sisäänsä eri sävyjä ja tunnelmia, ja toiveikkuus saattaa löytyä yllättävästäkin suunnasta melankolian keskellä, mikäli kykenemme pysähtymään ja havainnoimaan ympäristöämme eri näkökulmista.

"For the Year 2023" on monikanavainen ääni-installaatio kahdeksalle kaiuttimelle. Teoksessa elektronisesti tuotetut seesteiset ja surrealistiset äänimaisemat yhdistyvät kuulaisiin instrumenttiäänityksiin. Kokonaisuudessa äänet sulautuvat rauhoittavaksi, melankoliseksi mutta samalla hyväenteiseksi ja aktiiviseksi äänimaisemaksi.

"For the Year 2023" on Stoan tekniikan tervehdys yleisölle. Teoksen ovat luoneet Mika Savolainen ja Antti Koukonen, jotka työskentelevät Stoassa ääni- ja näyttämömestareina. Savolainen on opiskellut pop- ja jazzmusiikkia Jyväskylässä ja Koukonen on suorittanut elektronisen musiikin ja äänitaiteen maisteriopinnot Esbjergissa, Tanskassa.

Teos on kuunneltavissa Stoan musiikkisalissa 4.-8.1. klo 17-22, samanaikaisesti teatterisalissa esillä olevan Timo Ahon Breathe-valoteoksen kanssa. Breathe on osa Lux Helsinki 2023 -kokonaisuutta.