Valokuva Designmuseo / Kobra Agency (c) Mari Kallionpää

Antti + Vuokko Nurmesniemi

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
Designmuseo

Designmuseon syksyn päänäyttely kokoaa yhden Suomen merkittävimmän suunnittelijapariskunnan tuotantoa ensimmäistä kertaa yhteen.

Designmuseon syksyn päänäyttely kokoaa yhden Suomen merkittävimmän suunnittelijapariskunnan tuotantoa ensimmäistä kertaa yhteen. Sisustusarkkitehti Antti Nurmesniemi (1927–2003) ja tekstiilitaiteilija Vuokko Nurmesniemi, os. Eskolin (s.1930) ovat molemmat luoneet kansainvälisen uran omilla aloillaan.

Antti Nurmesniemi oli merkittävä muotoilija ja alan taustavaikuttaja. Vuokko Nurmesniemi on puolestaan suomalaisen tekstiili- ja vaateteollisuuden uudistaja. Designmuseon näyttely keskittyy Nurmesniemien yhteiseen elämään ja molempien työuraan aina 1950-luvulta 2000-luvulle saakka. Näyttelyssä tuodaan esille suunnittelijapariskunnan tuotannon laaja-alaisuutta. Suunnittelutyö on ulottunut kahvipannuista maisemasuunnitteluun ja painokankaan kuviosta yritysten visuaalisiin identiteetteihin.

Puolisoiden yhteinen koulutustausta, yhteiset projektit ja keskinäinen tuki vahvistivat molempien ammatissa toimimista. Vaikka kaksikon työskentelytavat ja materiaalit poikkesivat toisistaan, lopputuloksena syntyi toisiaan täydentävää ja hengeltään samanlaista muotoilua. Heidän työtään on leimannut tinkimättömyys hyvän ja kestävän muotoilun puolestapuhujina.

Heidän työnsä tuloksista ja yhteisestä elämästä on muodostunut merkittävä osa suomalaisen muotoilun historiaa.
 

Designmuseo

28.10.2022–9.4.2023 

Ti klo 11-20, ke-su klo 11-18

Sisäänpääsy 6-15€, alle 18-v. vapaa pääsy