Valokuva Suomen Kansallisteatteri (c) Mitro Härkönen

Appelsiinit

Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki
Suomen Kansallisteatteri

Lohdun, muistojen ja särkyneiden haaveiden elegia

Lohdun, muistojen ja särkyneiden haaveiden elegia

Kaksi erilaista ihmistä, laulajatar Jeannette ja runoilija Rabah kohtaavat sattumalta. Jeannette on karannut kotoaan teini-ikäisenä päästäkseen laulajaksi. Suuri unelma tähteydestä on kuitenkin särkynyt sodan jalkoihin, ja hän on päätynyt esiintymään nuhruisiin yökerhoihin.

Vuosia jälkeenpäin Jeannette ja Rabah kohtaavat jälleen. Jeannette on ryhtynyt auttamaan Rabahia, jonka alkoholinhuuruinen boheemielämä ja kapinallisiksi tulkitut kirjoitukset ovat johtaneet kadulle ja mielisairaalaan. Nyt Rabah asuu Jeannetten luona. He ovat yksinäisiä, mutta heillä on toisensa.

Kaksi erilaista ihmistä, kaksi kokemusta, kaksi muistia. Toinen heistä pakenee menneisyyttään, toisella ei ole muuta kuin leppymättömät muistot. Nykyhetki ja mennyt aika asettautuvat keskusteluun muistojen ja mielikuvien kanssa.

 Millainen oli heidän kohtaamisensa aiemmin, vuosia sitten? Onko heistä yhdessä otettu valokuva pelkkää kuvitelmaa? Mikä on se menneisyys, joka kadonneen valokuvan kautta yhdistää heitä? Entä millaisena näyttäytyy tulevaisuus? 
 

Kansallisteatteri, Maalaamosali
16.9.-26.10.2024

Kantaesitys 18.9.2024


Liput 20-36€ Kansallisteatterista ja Lippupisteestä

Kesto päivittyy myöhemmin
Esitys on suomenkielinen