Valokuva Céline Baumann: Parliament of Plants (c) Studio Céline Baumann

Arkkitehtuurimuseo: Garden Futures

Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki
Arkkitehtuurimuseo

Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttely on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon ensimmäinen yhteisnäyttely

Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa -näyttely on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon ensimmäinen yhteisnäyttely matkalla kohti uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota. 

Arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen kautta puutarhoja lähestyvä Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa on Vitra Design Museumin, Wüstenrot Foundationin ja Nieuwe Instituutin kiertävä näyttely ja Helsinki on sen ensimmäinen kiertokohde.

Garden Futures -näyttely osoittaa, että yksityisinkin puutarha on monin tavoin sidoksissa ympäröivään yhteiskuntaan. Meneillään oleva murros saa katsomaan puutarhaa toisesta näkökulmasta: romanttisen pakopaikan sijaan puutarhoja tarkastellaan nyt esimerkiksi aktivismin, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja luonnon monimuotoisuuden kautta. Esiin nousee esimerkiksi se, miten monilla tuntemista länsimaisten puutarhojen peruskasveista on juuret syvällä kolonialismissa.

Näyttelyssä nähdään paitsi puutarhaan liittyvää muotoilua ja maisema-arkkitehtuuria myös puutarhaa käsitteleviä taideteoksia. Kiertonäyttelyn kansainvälistä näkökulmaa tuetaan paikallisilla esimerkeillä ja projekteilla.

 

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo
10.11.2023 - 31.3.2024

Arkkitehtuurimuseo: ti, to-su klo 11-18, ke klo 11-20